Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 Tarragona participa al congrés internacional de sostres vegetals i jardins verticals “Cities Alive" de Chicago

Tarragona participa al congrés internacional de sostres vegetals i jardins verticals “Cities Alive" de Chicago

Tarragona participa al congrés internacional de sostres vegetals i jardins verticals “Cities Alive" de Chicago

El projecte del jardí vertical de l’Smart Parc Tabacalera va ser seleccionat per ser exposat al Congrés, que va tenir lloc del 17 al 20 d’octubre.
29/10/2012


La ciutat de Chicago va acollir del 17 al 20 d’octubre la desena edició del congrés internacional “Cities Alive: Green Roof & Wall Conference”, on s’exposen anualment projectes i experiències desenvolupades arreu del món en el camp dels sostres vegetals i els jardins verticals. En l’edició d’enguany, i coincidint amb el desè aniversari del congrés, l’organització va seleccionar el projecte del jardí vertical i depuració i recuperació d’aigües residuals de l’Smart Parc Tabacalera per participar en una de les ponències de la trobada, la qual va ser presentada per l’arquitecte i coordinador tècnic de l’Oficina de Projectes de l’Ajuntament, Rogelio Jiménez.

El projecte de la ciutat de Tarragona va ser, juntament amb Copenhagen i Zurich, les úniques experiències europees que van ser presentades al congrés. La ponència de l’Ajuntament, sota el títol de “Europe’s Largest Green Wall. Water Treatment Leader”, va tractar el sistema innovador de reg mitjançant la depuració in situ i a través d’un jardí vertical. La conferència no va exposar tan sols el sistema i procés constructiu, sinó que va fer referència al sistema de reg emprat, la vegetació i el manteniment del jardí, que a hores d’ara ja té una important presència a les xarxes socials.

Rogelio Jiménez ha destacat la bona acollida que va tenir la ponència a Chicago i assegura que “va ser una grata sorpresa la gran admiració que va despertar entre el públic assistent. De fet molts contactes s’han interessat per l'Smart Parc Tabacalera i ens han demanat informació. Ha estat un reconeixement per la nostra ciutat: tenim una instal·lació única a Europa i participar en aquest congrés ha servit per situar Tarragona dins un sector que té un gran futur per endavant”.

El programa del “Cities Alive” d’aquest any va incloure projectes i conferenciants no tan sols del món universitari i professional dels Estats Units, sinó també de Mèxic, Suïssa, Iran, Dinamarca, Canada, Austràlia i la Xina. Les despeses derivades de l’assistència al Congrés han estat finançades per AQUALOGIC, una empresa del grup AGBAR (EMATSA).

Segells de reconeixement d’administració oberta