Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 Trenta emprenedors tarragonins s'han format al Viver d'empreses Pau Delclòs per crear la seva pròpia empresa

Trenta emprenedors tarragonins s'han format al Viver d'empreses Pau Delclòs per crear la seva pròpia empresa

Trenta emprenedors tarragonins s'han format al Viver d'empreses Pau Delclòs per crear la seva pròpia empresa

Durant 75 hores els alumnes han adquirit coneixements sobre la realització del pla d'empresa, màrqueting i vendes, recursos humans, finances i prevenció de riscos laborals
Trenta emprenedors tarragonins s'han format al Viver d'empreses Pau Delclòs per crear la seva pròpia empresa Una de les classes del curs
26/01/2012

Entre els mesos de desembre i gener, 30 persones de Tarragona, la majoria en situació d'atur, han realitzat el curs de 'Constitució i creació d'empreses' organitzat pel Servei Municipal d'Ocupació i realitzat a l'aula del Viver d'empreses Pau Delclòs.

Tot i la situació econòmica actual cada cop hi ha més gent interessada en crear la seva pròpia empresa. Els perfils de persones que es plantgen obrir una empresa són variats. Hi ha gent jove que té formació i motivació per posar en marxa un negoci, persones que s'han quedat a l'atur i que tenen formació i experiència per tirar endavant una empresa i treballadors que tenen l'opció de l'autoocupació com una alternativa a la seva feina actual o una activitat per compatibilitzar amb la seva ocupació per compte aliè.

Els alumnes dels dos cursos han plantejat projectes molt diversos relacionats amb les noves tecnologies, la bellesa o innovacions en l'àmbit de la llar. Durant el curs han tingut oportunitat de parlar sobre ells, plantejar dubtes, modificar -los i enriquir-los amb els coneixements adquirits i el debat amb els docents i companys. Segons Ramon Ollé, docent del curs i creador de l'empresa que fabrica la cervesa Rosita, 'És molt gratificant les moltes idees que ens venen al cap, fins i tot per aquells que pensen que no són creatius! Algú em va ensenyar que tots som creatius, però que cal practicar, pensar i pensar i no tindre por a equivocar-se'.

El mateix docent afirma que 'En els moments actuals necessitem de la valentia d’alguns que vulguin portar a la pràctica projectes personals que segur que ajudaran a millorar la situació actual. A vegades els moments més difícils fan que busquem solucions fins al moment impensables, com diuen alguns “La necessitat aguditza l’enginy”.

És més que probable que molts dels projectes treballats es converteixin en empreses reals a la nostra ciutat. Totes elles podran comptar amb el servei de suport i acompanyament per la creació d'empreses del Viver d'empreses Pau Delclòs.

Entre les prioritats de l'equip de govern per aquest mandat es troba la promoció de l'emprenedoria i el suport a la consolidació d'empreses, per ajudar-les a superar els 3 primers anys de vida. Per això és molt important apostar per la formació en creació i gestió d'empreses i en l'acompanyament integral dels emprenedors en el període de creació i consolidació de l'empresa.

Aquests cursos han estat subvencionats pel SOC, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Immigració.

Properament es realitzarà al mateix espai un curs complementari a aquest, sobre aspectes fiscals i comptables de la gestió empresarial.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta