Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2013 El film "Fill de Caín" del tarragoní Jesús Monllaó, s'estrenarà en pocs mesos de la mà de la productora barcelonina Life & Pictures

El film "Fill de Caín" del tarragoní Jesús Monllaó, s'estrenarà en pocs mesos de la mà de la productora barcelonina Life & Pictures

El film "Fill de Caín" del tarragoní Jesús Monllaó, s'estrenarà en pocs mesos de la mà de la productora barcelonina Life & Pictures

La pel·lícula, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona per a la seva producció, ha estat rodada majoritàriament a la ciutat i està interpretada, entre d'altres, per David Solars i José Coronado.
El film "Fill de Caín" del tarragoní Jesús Monllaó, s'estrenarà en pocs mesos de la mà de la productora barcelonina Life & Pictures Foto: Tarragona 21
18/01/2013

 

Amb un pressupost de més de 2 milions d'euros Fill de Caín ens endinsa en el duel entre Nico Albert (David Solans), un inquietant adolescent obsessionat amb els escacs, i el seu pare Carlos (Jose Coronado), un executiu d'èxit a qui sembla només importar-li el benestar de la seva família. Produïda per Life & Pictures en coproducció amb Salt d'Eix PC i Fosca Films, Fill de Caín és l'òpera prima del guardonat curtmetratgista tarragoní, Jesús Monllaó.

Tarragona: plató cinematogràfic

Tarragona, en poc més d’un any s’ha convertit en plató cinematogràfic per excel·lència per a anuncis i pel·lícules, a través de Tarragona Film Office. Només al 2012 Tarragona va acollir al voltant de 20 produccions audiovisuals i l’Ajuntament ha apadrinat i col·laborat en moltes d’elles, com és el cas de Fill de Caín.

La tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha expressat la seva satisfacció en conèixer la immediatesa de l’estrena del film: “L’Ajuntament de Tarragona des d’un inici ha donat suport a aquest projecte i hem tingut sempre clar l’aposta i el nostre recolzament als creadors de casa nostra, entre els quals destaquen primeres figures com Jesús Monllaó dins el panorama cultural del país”.

Carme Crespo ha recordat una entrevista a Jesús Monllaó feta amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Tarragona, on fa poc més de mig any, descrivia Tarragona com “un magnífic plató cinematogràfic gràcies al seu clima, llum i decorats que la fan ideal per a fer-hi cine”.
 

Altres projectes cinematogràfics que han comptat en els darrers mesos amb la col·laboració de l’Ajuntament són Ghost Track, Veritas, Crossing Limits de la tarragonina Andrea Eidenhamer, o el concert a favor de la pel·lícula Sonata per a violoncel, sobre la fibromiàlgia.


Sinopsi del film

Nico Albert és un adolescent de caràcter peculiar, intel·ligència excepcional i una única obsessió: els escacs. Carlos i Coral, preocupats per l’estranya actitud del seu fill, decideixen contractar el psicòleg infantil Julio Beltrán. A través de la teràpia i de l’afició comuna als escacs, Julio s’endinsarà en l’inquietant món de Nico i en la tensa i complexa relació que manté amb el seu pare. Descobrir la veritable raó d’aquesta hostilitat serà l’única opció per evitar que l’essència del mal acabi dominant les seves vides.

Sobre ALFA PICTURES

Alfa Pictures és una distribuïdora cinematogràfica, amb seu a Barcelona i que va néixer fa un any de la mà de David Alfaraas, professional amb més de 15 anys d’experiència al sector. Durant el 2012 ha estrenat diversos títols com The Collector, Un any de gràcia, El perfecto desconocido, Los cachorros, El código de Marco Polo, Animals o els títols de Karma Films a la zona de Catalunya, València i Balears com La isla de los olvidados i Hasta la vista. La pròxima estrena serà Blue Valentine amb Ryan Gosling i Michelle Williams.

Segells de reconeixement d’administració oberta