Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2013 Especialistes en digestologia es reuneixen del 31 de gener al 2 de febrer a Tarragona

Especialistes en digestologia es reuneixen del 31 de gener al 2 de febrer a Tarragona

Especialistes en digestologia es reuneixen del 31 de gener al 2 de febrer a Tarragona

El Palau acull el XXII Congrés de la Societat Catalana de Digestologia que reunirà més de 300 experts en aparell digestiu, medicina interna, cirurgia general i metges de família amb especial interès per la patologia digestiva. També hi assistiran especialistes en aparell digestiu i internistes en període de formació (residents).
Especialistes en digestologia es reuneixen del 31 de gener al 2 de febrer a Tarragona Cartell del Congrés
31/01/2013


Els organitzadors han triat la ciutat de Tarragona com a seu del congrés per la disponibilitat d'un Palau de Congressos com el de Tarragona amb tots els serveis que ofereix, per les bones comunicacions de la ciutat amb tots els punts de Catalunya, així com pel reclam històric, cultural i gastronòmic de la ciutat.

El Congrés de Digestologia va nèixer fa 21 anys de la necessitat d’actualitzar i aprofundir sobre l’atenció digestiva i gastroentològica, d’intercanviar experiències a fi i efecte d’assolir una bona base d’actuació que permeti als especialistes millorar els resultats en termes de salut de la població. Els objectius generals del congrés són els d’oferir la informació i formació necessàries per mantenir una permanent actualització en tots els aspectes de les malalties gastroenterològiques i hepatològiques, especialment en aquelles àrees amb processos evolutius ràpids degut a canvis demogràfics, influències ambientals o la pròpia rapidesa de l’evolució del coneixement científic. També es pretén actualitzar els coneixements en els processos de diagnòstic i tractament de la patologia, proporcionar informació sobre totes les àrees on es produeixin progressos en l’assistència del pacient, proporcionar els coneixements bàsics per ajudar a comprendre els avenços en la fisiopatologia, genètica i farmacologia de les malalties digestives i per propiciar la recerca de la qualitat i el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques.

Els continguts del Congrés han estat elaborats per la Junta de la Societat Catalana i supervisats pel Comitè Científic de la Societat. S’han tingut en compte tant els avenços més importants que s’han produït en els coneixements de les malalties de l’aparell digestiu, com els continguts de cursos d’actualització amb finalitats semblants organitzats per societats internacionals. La metoldologia que s’emprarà serà la realització de sessions monogràfiques, sessions de comunicacions orals de recerca i sessions de discusió dels pòsters presentats. En tots els casos es buscarà màxima interacció entre els experts i els assistents, atorgant temps suficient perquè es produeixi una discussió en profunditat de la informació de cada presentació.

Les principals novetats que es presentaran al present congrés fan referència, entre d’altres, al diagòstic i tractament de patologies prevalents com el càncer de colon, hepatitis vírica, cirrosi, malaltia inflamatòria intestinal i l’hemorràgia digestiva.

Dins del programa científic, cal destacar el reconeixement que es farà a la Dra. Guarner, reconeguda i prestigiosa digestòloga del nostre país que va ser presidenta de la Societat Catalana de Digestologia i vicepresidenta segona de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Tindrà lloc el divendres, 1 de febrer, a les 18.40 h.

Segells de reconeixement d’administració oberta