Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2014 Comença el rodatge de 'Segon origen'

Comença el rodatge de 'Segon origen'

Comença el rodatge de 'Segon origen'

Rachel Hurd-Wood i Sergi López protagonitzen l’adaptació del 'Mecanoscrit del segon origen' que es rodarà a Tarragona.
Comença el rodatge de 'Segon origen' Foto: Antàrtida.
25/02/2014

 

Antàrtida i Ipsofacto Films han anunciat l’inici de rodatge de Segon Origen, l’esperada adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen. El projecte, iniciat per Bigas Luna, està dirigit per Carles Porta, productor i coguionista del film, qui compta amb una àmplia trajectòria com a escriptor i periodista.

Per donar vida als emblemàtics personatges de Segon Origen Carles Porta comptarà amb l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood (El perfume, Peter Pan) que interpretarà l'Alba, i els joves Andrés Bastista i Ibrahim Mané que donaran vida a Dídac en les diferents etapes (nen, jove) i que van ser seleccionats pel mateix Bigas Luna en un càsting on van participar més de 300 joves. Així mateix, la pel·lícula comptarà amb Sergi López (El laberinto del fauno, Harry, un amigo que os quiere), que interpretarà un enigmàtic personatge.

Amb guió de Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves i Ross Jameson, amb la col·laboració de David Victori i Marcel Barrena, la coproducció internacional Segon origen ens trasllada en clau de ciència-ficció a un món totalment destruït, on l'amor entre els dos únics supervivents serà l'origen d'una nova humanitat. Es tracta d'una història universal d'aventures amb un missatge que també reivindica l'ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat començar de nou.

El rodatge, que s’inicia el 24 de febrer, es desenvoluparà a Lleida i a Tarragona durant 7 setmanes. Per recrear la Catalunya post-apocalíptica, la producció compta amb un equip de FX encapçalat per Ben Sheperd (Harry Potter y el cáliz del fuego, Big Fish), el director artístic Balter Gallart (El cuerpo, Los girasoles ciegos), així com el director de fotografia Albert Pascual (Yo soy la Juani, El truco del manco) i el compositor anglès David Julyan (El truco final, Memento).

Mecanoscrit del Segon Origen és una novel·la escrita l'any 1974 per Manuel de Pedrolo amb més de 2.300.000 exemplars venuts. Tot un referent del gènere de la ciència ficció i la pedra angular de la literatura catalana contemporània.

Sinopsi

Tota la humanitat s'ha esvaït. Els únics supervivents, Alba de 20 anys i Dídac de 10, viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en runes hauran de començar de nou. Junts hauran de reconstruir no només les seves vides, sinó també la de tota la humanitat. Perquè quan tot sembla perdut, l'amor és l'únic manual de supervivència.

Segon Origen és una coproducció internacional d’Antàrtida (Catalunya) i Ipsofacto Films (Regne Unit), la participació de Televisió de Catalunya i Televisión Española, i el suport de l'ICAA, l’ICO, l'ICEC, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, el programa Media, La Caixa, Museu de la Vida Rural, Fundació Sorigué, Fruites Font, Ekke i Acero Limpiador. La pel·lícula serà rodada en català i anglès

Gràcies a la gestió de l'oficina municipal d'atenció als rodatges, Tarragona Film Office, la ciutat acull cada vegada més enregistraments de pel·lícules, anuncis, videoclips i tota mena de peces audiovisuals. "El paper de Tarragona Film Office és donar suport als professionals del sector del cinema que poden trobar en la nostra ciutat totes les possibilitat per rodar”, diu Xavier Tarrés, tinent d’alcalde de activació Econòmica.

Segells de reconeixement d’administració oberta