Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2014 Més de 1.600 viatgers han gaudit del viatge en el temps en el tren turístic Tarraco Talgo

Més de 1.600 viatgers han gaudit del viatge en el temps en el tren turístic Tarraco Talgo

Més de 1.600 viatgers han gaudit del viatge en el temps en el tren turístic Tarraco Talgo

Més del 80% dels clients han valorat de forma molt positiva aquesta experiència
13/10/2014

El passat dissabte es va realitzar el darrer viatge del tren turístic Tarraco Talgo. Des del seu inici de servei el 31 de maig i fins al 4 d’octubre, un total de 1.631 persones han viatjat a bord d’aquest tren, que enllaçava tots els dissabtes les ciutats de Barcelona i Vilanova i la Geltrú amb Tarragona.

Del total de viatgers la majoria,1.030 viatgers, han iniciat el seu viatge a l’estació de França, seguida de Barcelona Sants amb 306 viatgers i de Vilanova i la Geltrú amb un total de 295 clients.

El bitllet d’anada i tornada permetia realitzar un recorregut al passat en un tren que va fer història, el Talgo III RD, el més avançat de l’època però totalment rehabilitat conservant el disseny dels anys 60.

Un cop a Tarragona els viatgers revivien el passat romà de Tarraco amb els seus espais més emblemàtics: el Circ, l’Amfiteatre, les seves muralles o la Torre del Pretori.

Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa Talgo i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, permet al viatger tornar a gaudir del que va ser batejat com a “Catalán Talgo” allà per l’1 de juny del 1969 quan per primera vegada comunicava Barcelona amb Ginebra sense necessitat de transbordament a la frontera francesa.

 

Valoració del servei

Respecte a la valoració global del servei del Tarraco Talgo, en una escala de 0 a 5, el 53% donen la màxima valoració del servei amb 5 punts, i el 30% el valoren amb 4 punts. Els elements més valorats d’aquest servei han estat la tematització del tren per un 97% dels clients, seguit de la guia turística a Tarragona (95%) i de la documentació facilitada durant el viatge per un 91% dels clients d’aquest servei turístic.

Pel que fa a les visites a Tarragona, el 20% dels clients han triat el Circ Romà com la visita més valorada, seguida de l’Amfiteatre 15% i del Pretori 10%.

El 79% dels clients que han viatjat en el Tarraco Talgo han estat adults majors de 45 anys, que han realitzat aquest viatge a causa de l’atractiu del producte (51%) i per gaudir de l’experiència del viatge (28%). Pel que fa als viatges, un 36% s’han realitzat en parella i un 30% en família. La majoria dels bitllets han estat venuts a través del portal web renfe.com al seu apartat Ocio en el tren.

Segells de reconeixement d’administració oberta