Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2014 Oberta la convocatòria de subvencions per al 2014 destinades al comerç

Oberta la convocatòria de subvencions per al 2014 destinades al comerç

Oberta la convocatòria de subvencions per al 2014 destinades al comerç

A través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), la Generalitat atorga suvencions dirigides al teixit comercial i associatiu de Catalunya
20/05/2014

En data 19 de maig s'ha fet pública la Resolució per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç, dels serveis, l'artesania i la moda, per a l'any 2014, i s'obre la convocatòria corresponent.

Per a l'any 2014 es destinen un total de 5,7 milions d'euros a l'impuls i consolidació del model comercial català.

Les línies de subvencions es concreten en 8 programes, que resumim a continuació:

1. Participació en fires, salons i passarel·les d’àmbit professional, multisectorial i monogràfiques, tant a Catalunya com a fora de Catalunya: ajut de fins a un 50% de la inversió, amb un màxim de 5.000 euros per sol·licitud i pel conjunt de fires, salons i passarel·les que es presentin.

2. Foment del comerç de proximitat associat: ajut per al desenvolupament de projectes de dinamització comercial a les zones urbanes amb una concentració mitjana, fins al 60% de la inversió, amb un import màxim de 6.000 euros.

3. Dinamització d’una zona d’alta concentració comercial: ajut per a les actuacions de dinamització d’associacions territorials on s’inclogui un motor comercial com, per exemple, un mercat municipal; fins al 60% de la inversió –amb un import màxim de 15.000 euros, 18.000 euros o 25.000 euros depenent de la inversió–. S’incrementarà fins al 35% en el cas de fusions associatives.

4. Actuacions innovadores liderades per les associacions del comerç, serveis, l’artesania i la moda: ajut per a la implementació d’actuacions innovadores relacionades amb la revitalització dels oficis artesanals i de moda, fins al 50% de la inversió, fins a un màxim de 10.000 euros.

5. Foment sectorial: ajut per a les actuacions que afavoreixin la integració sectorial i per a la definició d’estratègies de millora de l’eficiència de les empreses associades a un grup sectorial, fins a un 60% de la inversió, amb un import màxim de 25.000 euros.

6. Centrals de compres: subvenció per al foment de la cooperació empresarial i reforç de la competitivitat i dimensió de les empreses vinculades a una central de compra, fins al 50% de la inversió, amb un import màxim de 8.000 euros.

7. Transmissió d’empreses de comerç, serveis, artesania i moda en funcionament: fins al 10% de les despeses del traspàs, amb un import màxim de 6.000 euros, sempre i quan es tracti d’un petit o mitjà establiment a peu de carrer, i es respecti el plantejament del negoci.

8. Impuls de comerç electrònic, com a complement a la venda presencial: adreçat a impulsar la implantació de les noves tecnologies i el comerç electrònic, i com a complement del canal presencial. Fins al 50% de les despeses amb un import màxim de 3.000 euros incrementable, i 2.000 euros addicionals en el cas de la implementació d’aplicacions per a telèfons intel·ligents i creació de pàgines web.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç a la web de la Generalitat de Catalunya

Segells de reconeixement d’administració oberta