Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2014 S'inicia el compte enrere del trasllat al nou mercat municipal

S'inicia el compte enrere del trasllat al nou mercat municipal

S'inicia el compte enrere del trasllat al nou mercat municipal

Es preveu que a l'estiu puguin estar acabades les obres
S'inicia el compte enrere del trasllat al nou mercat municipal Foto: Mauri Fernández
11/02/2014

L’Ajuntament de Tarragona inicia el compte enrere de la finalització de les obres del nou Mercat Municipal. El consistori ha iniciat l’expedient d’adjudicació de les noves concessions del Mercat Central en relació a tots els paradistes que van sol·licitar la conversió del seu dret en una concessió de 50 anys en el nou Mercat. “Les obres van a tan bon ritme que ja ens permet posar en marxa l’inici administratiu del procés del trasllat”, ha explicat aquest matí la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Patrícia Anton.

En aquest sentit, el cost de la concessió al paradista és de 1.803 euros el metre quadrat per paradista per la concessió administrativa que serà de 50 anys. La presidenta d’Espimsa ha explicat que el preu per renovar la concessió és el mateix que el fixat el 2006.

Així mateix, abonaran 117 euros al mes per metre quadrat en concepte de manteniment, quan el cost real és de 500,74 euros. És a dir, es produeix una bonificació del 76,5% perquè “valorem l’efecte ciutat que genera el Mercat en el seu entorn; perquè és un servei públic; perquè l’edifici del Mercat serà patrimoni de la ciutat i, finalment, perquè estem al costat del comerç de proximitat”. “Gràcies a l’estat actual de les obres, ja es pot aplicar l’acord i podem dir que la data de finalització de l’obra del Mercat i urbanització de l’entorn del carrer Colom serà aquest estiu, ja que la part de la plaça Corsini encara estarà ocupada per la carpa provisional”, ha conclòs Patrícia Anton.

Pel que fa a les xifres: al mercat antic hi havia 150 paradistes i al nou 70.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta