Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2015 Ahir es va signar l’acord per dotar la ciutat del Museu de la Química

Ahir es va signar l’acord per dotar la ciutat del Museu de la Química

Ahir es va signar l’acord per dotar la ciutat del Museu de la Química

El Museu recollirà tota la tradició industrial química de Catalunya
Ahir es va signar l’acord per dotar la ciutat del Museu de la Química Foto: Mauri Fernandez
05/02/2015

 

Ahir a la tarda es va signar a la sala d’actes de l’Ajuntament l’acord entre cinc institucions per dotar la ciutat del Museu de la Química. Han signat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; Miquel Àngel Pericàs, director de l’Institut Català d’Investigació Química; Josep Manel Ricart, vicerector de Política Científica de la Universitat Rovira i Virgili; Jaume Perarnau, director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i Jesús Loma, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. A l’acte també hi ha intervingut el tinent d’alcalde de Treball i Activació Econòmica, Xavier Tarrés.

Cadascuna de les institucions aportarà a l’Ajuntament de Tarragona els seus coneixements mitjançant assessorament i col·laboració per tirar endavant el Museu de la Química.

Algunes de les línies generals del que aportaran les institucions són les següents:

  • La Universitat Rovira i Virgili assessorarà en l’àmbit de la docència i la recerca química i col·laborarà en la programació d’exposicions i programes d’ensenyament relacionats amb materials i fons museístics respecte a la química i ciències i tecnologies relacionades.
  • L’Institut Català d’Investigació Química assessorarà en el camp de la investigació química. Col·laborarà en la prestació d’eventuals materials i fons museístics i donarà suport a l’organització d’activitats auxiliars de la museïtzació, com ara tallers, trobades científiques, conferències, etc.
  • El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya col·laborarà en l’àmbit del disseny i podrà aportar la definició dels criteris museístic que han de presidir la construcció del futur museu; també prestarà fons museístics respecte a la ciència química.
  • L’Associació Empresarial Química de Tarragona prestarà eventualment materials i fons museístics, donarà suport a les activitats que s’hi desenvolupin i assessorarà en la investigació i el desenvolupament de nous productes en l’àmbit de la química.

 

El Museu recollirà tota la tradició industrial química de Catalunya i, en paraules de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, “serà un equipament de referència, pel model i per les institucions que hi col·laboraran que el dotaran de contingut”.

Segells de reconeixement d’administració oberta