Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2015 El 27 de novembre s'encendran els llums de Nadal i s'obrirà la pista de gel a la Plaça Verdaguer

El 27 de novembre s'encendran els llums de Nadal i s'obrirà la pista de gel a la Plaça Verdaguer

El 27 de novembre s'encendran els llums de Nadal i s'obrirà la pista de gel a la Plaça Verdaguer

18/11/2015


Amb motiu de les festes de Nadal, Tarragona comptarà amb unes cinquanta activitats organitzades per l’Ajuntament i per les entitats i associacions ciutadanes, així ho ha explicat la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, en la roda de premsa celebrada aquest matí.

El dia 27 a les 18 hores, davant de l’arbre de Nadal de la Rambla Nova, hi haurà la festa de l’encesa de llums, organitzada pel Club dels Tarraconins, amb l’actuació de les Agrupacions Corals de l’Escola Municipal de Música, l’espectacle Narratives Teatrals i l’actuació de Pot Petit Animació.

Pel que fa a l’enllumenat de Nadal, enguany s'instal·laran 500 motius nadalencs en 60 carrers. Els llums són de tipologia Led i el cost econòmic l’assumeix íntegrament l’Ajuntament, que és de 250.000 € aproximadament. Els llums romandran oberts fins al dia 7 de gener.

D’altra banda, com en anys anteriors, s'instal·larà una pista de patinatge sobre gel a la plaça Verdaguer, que s’inaugurarà el 27 de novembre a les 20 hores, i romandrà oberta fins al 17 de gener. La durada de l’activitat serà de 30 minuts i el preu estàndard serà de 7 €.
La pista descoberta fa 25x14 metres (350 m2) i la instal·lació completa és de 604 m2, ja que també hi ha la zona dels patinadors per col·locar-se els patins i 4 carpes cobertes amb les boxes de lloguer de patins.

La conselleria de Comerç de l’Ajuntament, per vincular la pista gel amb el comerç local, col·laborarà amb les entitats comercials i els hi facilitarà pacs de tiquets de 2x1 per entrar a la pista de gel i que els comerciants podran oferir als seus clients per cada compra i fins a esgotar les existències. La consellera Elvira Ferrando ha afirmat que “la campanya vol vincular el comerç detallista urbà amb la dinamització d’entreteniment i d’oci, especialment per aquestes festes nadalenques, amb la pista de gel.” Els tiquets no suposaran cap despesa pels comerciants, ja que el cost l’assumirà l’Ajuntament.

Cal dir, que el 27 de novembre també coincideix amb el dia comercial “Black Friday” i que la Via T, animarà als comerços a oferir descomptes als seus clients i que les botigues allarguin una mica el seu horari comercial habitual, a causa de la coincidència amb l’encesa de llums i la inauguració de la pista de gel.

Cal assenyalar que l’Associació de comerciants de Sant Pere i Sant Pau, Botiguers de Tarragona i l’Associació de comerciants de la Vall de l’Arrabassada, col·laboraran amb la Marató de TV3 el dia 13 de desembre organitzant activitats; durant les festes, l’Associació de venedors del Mercat Central promourà el tiquet “rasca-rasca” perquè els clients puguin obtenir premis i organitzarà la II Gimcana dels Aparadors de Nadal i, els comerciants de la Rambla Nova, faran activitats nadalenques.

Els actes tradicionals estaran presents, entre d’altres, amb les cantades de Nadal, impulsat per la Via T; les fires de Nadal i Artesania; els pessebres a Sant Salvador i la plaça del Rei, a més d’un de més petit a la plaça de les Lletres Catalanes; el caga tió; la recollida de cartes dels Patges Reials; la passejada de l’Home dels Nassos i l’arribada dels Reis Mags d’Orient amb la Cavalcada.

Podeu trobar tots els actes en aquest enllaç

Segells de reconeixement d’administració oberta