Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2015 El Nadal a Tarragona és el més brillant de tots

El Nadal a Tarragona és el més brillant de tots

El Nadal a Tarragona és el més brillant de tots

Avui s'ha presentat la programació conjunta "Posa Llum al teu Nadal" que aglutina els actes principals previstos per aquestes dates.
27/11/2014

 

Amb l'objectiu de potenciar el comerç i l'esperit nadalenc del centre de la ciutat, avui s'ha presentat en roda de premsa un programa complet, que sota el títol “Posa Llum al teu Nadal”, aglutina l'activitat de diferents àrees de l’Ajuntament i d'iniciatives d’altres entitats que sumen els actes principals d'aquestes dates.

Com a punt de partida d'aquesta programació hi ha la Festa de l'Encesa de Llums, prevista per al proper divendres, 5 de desembre, a les 18 h a la Rambla Nova, davant l'Arbre de Nadal, que promouen el Club dels Tarraconins i els seus personatges principals: la Nineta, l’Ivori i el Wanda. Aquest acte comptarà amb l'actuació teatral de la Faixsula i la música i l'animació de Landry el Rumbero. A les 18.30 h, enmig de la festa, es farà l'encesa de la il·luminació nadalenca de la ciutat. Durant l'acte s'oferirà un berenar de coca amb xocolata.

I com ja és tradicional als darrers anys, s'instal·laran més de 400 figures, en total 460 en 63 carrers de la ciutat i amb la totalitat de llums de tecnologia LED, amb una potència lumínica de 73,423 KW. Estaran encesos del divendres, 5 de desembre, fins al dimarts 6 de gener, entre les 17.50 h i les 23 h, aproximadament.

Aquesta tradicional decoració nadalenca donarà pas, aquella mateixa nit, a la Night & Shop, amb les botigues obertes fins a mitjanit i la promoció comercial idònia per a aquestes dates: descomptes, sortejos i moltes altres sorpreses. I també s'hi sumaran la música i els espectacles més nadalencs; la Fira de Nadal i la d'Artesania i, més endavant, el Parc de Nadal; els pessebres municipals, situats enguany al carrer Colom i a Torreforta.

Però una de les propostes més innovadores i que segurament atraurà un gran nombre de públic familiar serà una pista de gel autèntic que s'instal·larà a la plaça Verdaguer i que compta amb un sistema de producció exactament igual al que s'utilitza a la instal·lada a la plaça Catalunya de Barcelona.

Les mides aproximades de la pista són de 25x15 m i la instal·lació completa és de pràcticament 600 m2 i comprèn, a part de la pista de gel, una zona coberta d'uns 15x5 m on hi haurà la zona de vestidors i entrega de patins. La formació de gel es durà a terme amb un volum d'aigua aproximat de 40 m2 i el sistema es basa en un circuit inferior de líquid refrigerant que queda just sota el gel.

La capacitat d'aforament de la pista es limitarà a uns 80 patinadors per torn. Cada torn serà de 30 minuts de durada. Hi haurà implicat un equip de set persones que treballaran directament per a l'explotació de la pista i unes quinze persones més, per a la instal·lació. A més, es comptarà amb el suport d'un grup de voluntaris de Tarragona 2017 per assistir als usuaris de la pista. La pista romandrà oberta fins al 18 de gener de 2015.

Finalment cal destacar els actes de caràcter més tradicional i que no es poden perdre els més petits de la casa, com ara les diferents representacions de Els Pastorets, la passejada de l'Home dels Nassos i l'arribada dels Reis Mags d’Orient amb la cavalcada i el repartiment de regals per a tothom.

Trobareu tota la programació a l'espai 'Nadal amb Llum': www.tarragona.cat/nadalambllum.

També podeu fer el seguiment de les activitats al Twitter amb l'etiqueta #NadalambLlum.

Segells de reconeixement d’administració oberta