Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2015 Gairebé mig milió de turistes visiten el patrimoni de Tàrraco

Gairebé mig milió de turistes visiten el patrimoni de Tàrraco

Gairebé mig milió de turistes visiten el patrimoni de Tàrraco

La ciutat es defineix com un referent de turisme cultural i fidelitza el nombre de turistes i pernoctacions
Gairebé mig milió de turistes visiten el patrimoni de Tàrraco Foto: Mauri Fernández
08/10/2015

 

A l’any del 15è aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial per la UNESCO del conjunt arqueològic de Tàrraco i amb una nova declaració com a Patrimoni Mundial de Valor Universal Excepcional, Tarragona es fa cada vegada més un lloc en el panorama turístic cultural del país i del món. I ho fa amb el turista fidel, principalment de la resta de l’Estat espanyol, que enguany representa un 58% en hotels i fins a un 74% en càmpings.

El més important a destacar en el balanç d’enguany és que 428.080 persones han visitat el patrimoni de Tàrraco, han estat molts els turistes que han vingut en primera opció cridats pels monuments a visitar i la tendència es veu clarament quan augmenta d’un any a l’altre. Una de les dades més interessants és l’augment del 40% de les visites al Fòrum de la Colònia, 18.705 persones, i el manteniment de la xifra amb 123.062 al Circ-Pretori. La visita a l’Amfiteatre ha estat la segona més destacada amb 114.136 persones i tot plegat representa un augment del 3% del turista cultural. Aquest fet ens posiciona i evidencia com a destinació turística cultural que, amb l’oferta d’activitats concretes com Tarragona Història Viva, Tarragona Ciutat de Castells, les festes majors i la gastronomia en general, han aportat un alt volum de visitants que no només es passegen per la ciutat, sinó que venen a conèixer el valor patrimonial de la ciutat.

A Tarragona, fins al setembre hem obtingut un total de 398.760 turistes i 1,225.310 pernoctacions, que representen un augment del 6% i 7%, respectivament; xifres a les quals encara hi cal sumar els viatges organitzats, excursionistes de dia que es calcula que siguin més d’un milió i que s’allotgen principalment a Salou, Cambrils i la Pineda; així com turistes que s’allotgen en apartaments d’ús turístic, segones residències i cases d’amics i familiars. Pel que fa al turista estranger, el francès segueix sent el primer que ens visita, tant en càmpings com en hotels, seguidament de l’alemany i l’anglès. La resta d’orígens a destacar són Bèlgica i Holanda, Itàlia, Portugal, Nord-Amèrica i Rússia, entre d’altres.

El treball de les oficines municipals del Patronat de Turisme també és destacable, ja que han atès unes 138.361 consultes, en un 90% d’excursionistes (visitants de dia) que pernocten a Salou, Cambrils i la Pineda, principalment. Així mateix, hi ha hagut un augment de les consultes del mercat francès (9% més) i alemany (39% més). Els  mesos de més afluència turística a les oficines han estat març i abril, coincidint amb la Setmana Santa i la primavera.

 

Podeu consultar la presentació del balanç de la temporada turística del gener al setembre de 2015.

Segells de reconeixement d’administració oberta