Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2016 Acord entre l'Ajuntament de Tarragona i els venedors del Mercat Central pel trasllat al nou edifici

Acord entre l'Ajuntament de Tarragona i els venedors del Mercat Central pel trasllat al nou edifici

Acord entre l'Ajuntament de Tarragona i els venedors del Mercat Central pel trasllat al nou edifici

Ambdues parts manifesten la seva satisfacció, després de mesos de negociacions
Acord entre l'Ajuntament de Tarragona i els venedors del Mercat Central pel trasllat al nou edifici Foto: Mauri - Acord entre l'Ajuntament i els venedors del Mercat Central
23/02/2016

 

L’Ajuntament de Tarragona i la comissió negociadora de Venedors del Mercat Central han arribat a un acord en les condicions que han de regir el trasllat al nou edifici del mercat. Després de moltes reunions i esforços per ambdues parts, la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Maria Virgili, han anunciat públicament l’acord i han mostrat la seva satisfacció perquè finalment la persistència en la negociació i l’objectiu comú de tirar endavant el mercat i que ja s’està a la recta final, han propiciat un resultat positiu.
Els principals acords fan referència al preu de les concessions de les parades a l'interior del mercat, el cost econòmic del manteniment, la dinamització i l'aparcament.

ACORDS:

Manteniment
- Preu de manteniment segons l'estudi del nou mercat   -   92,46 € m²
- Tarifa que paguen actualment al mercat provisional   -   38,63 € m²
- Preu proposat i acceptat pel 2016   -   42,49 € m²
- El dèficit d’explotació serà cobert amb les aportacions de l’Ajuntament de Tarragona, que han estat aprovades en el Pressupost municipal del 2016

Dinamització
La dinamització comercial serà per a tot el complex i la quantitat econòmica serà igual pels locals comercials com pels venedors del mercat.
L’acord contempla 5 €/m² mensuals per aquest concepte, que es justificarà en la memòria anual.

Aparcament
- S’acorda atorgar als paradistes un total de 40.000 hores d’aparcament a un preu de 0,90 € hora.
- Aquest import es distribuirà de forma proporcional entre m² de tots els concessionaris i s’afegirà a la tarifa a pagar pels mateixos.
- Taxes per transmissions de les concessions: es modificarà l'ordenança fiscal per adequar la taxa al cost de la gestió administrativa de la mateixa.

La consellera Elvira Ferrando ha manifestat que "inevitablement, com en tota negociació, ambdues parts han hagut de fer cessions, però les postures s'han anat acostant i ara l'acord està tancat. És un acord positiu, viable, té el suport dels paradistes i permet concretar el seu futur, a més d'agilitzar tot el procés que s’ha de fer d'ara endavant, amb vista a l'obertura del nou mercat".

Per la seva part, la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Maria Virgili, ha manifestat: “Estem molt satisfets, ja tocava un acord per nosaltres, els paradistes però també per la ciutat de Tarragona”.

Segells de reconeixement d’administració oberta