Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2016 Arriben "Els tastets del mercat" per celebrar el centenari

Arriben "Els tastets del mercat" per celebrar el centenari

Arriben "Els tastets del mercat" per celebrar el centenari

L’Associació d’Empresaris dels Voltants del Mercat, l’Associació de Venedors del Mercat i l’Ajuntament sumen esforços per organitzar els actes
Arriben "Els tastets del mercat" per celebrar el centenari Foto: Mauri - Presentació de la campanya
18/02/2016

 

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, el president de l’Associació d’Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central, Josep Maria Juan, la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Maria Virgili, i el cuiner, Josep Tules, “Pitu Mosquits”, han presentat el programa “Els tastets del mercat”, on s’oferirà una degustació popular a un preu simbòlic de 3 €, cada primer dissabte de mes (del 20 de febrer al 3 de desembre de 2016).

Elvira Ferrando ha destacat que “des de la conselleria de Comerç i les dues associacions hem treballat conjuntament per sumar esforços perquè els actes del centenari del Mercat siguin un èxit.”

Els carrers dels voltants del Mercat Central bulliran de bons sabors i preparats amb una previsió de mil visitants que degustaran el millor producte de temporada i amb les millor begudes per acompanyar. El primer tastet serà el pròxim dissabte 20 de febrer amb l’estofat de sípia amb patates a l’estil mariner que es cuinarà a una carpa situada als voltants del Mercat i dirigida pel cuiner Pitu Mosquit. Les tapes es podran demanar a les carpes situades al Carrer Reding i Governador González. Els ciutadans podran aconseguir tiquets de descompte de 0,50 euros per tastets realitzant les seves compres a les parades del Mercat i els comerços dels voltants.

Els presidents de les dues associacions comercials, Josep Maria Juan i Maria Virgili, destaquen aquesta iniciativa com la manera d’apropar i celebrar amb la ciutadania els 100 anys d’història i convivència. Els tastets es caracteritzaran per la utilització d’un producte de proximitat i de qualitat com es venen a les parades. Tots dos han volgut remarcar que "volem agrair aquests cent anys d’història i bona taula, volem apropar aquests productes de sempre i de qualitat a tots els ciutadans i gaudir amb ells al nostre Mercat".

La carpa per aquest primer tastet estarà dirigida pel cuiner Pitu Mosquit i situada davant la porta del darrere del Mercat on es lliuraran les racions. Hi haurà taules al carrer Reding i al carrer Governador González. Hi haurà també dos estands de begudes on, amb el tiquet, es podrà demanar Coca Cola/aigua, cervesa o vi.

Els Tastets que es realitzaran durant aquest any 2016 són:

 • 20 de febrer: Estofat de sípia amb patates a l’estil mariner
 • 5 de març: Botifarra d’ou a la brasa amb fesols
 • 2 d’abril: Sardinada sobre pa de pagès torrat
 • 7 de maig: "Callos" a la catalana
 • 4 de juny: Rostit de vedella
 • 2 de juliol: Musclada al vapor
 • 6 d’agost: Esqueixada de bacallà
 • 3 de setembre: Pollastre amb romesco
 • 1 d’octubre: Paella de carn a la catalana
 • 5 de novembre: Fideuà
 • 3 de desembre: Romesco de rèmol amb patates
Segells de reconeixement d’administració oberta