Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2016 L'Ajuntament de Tarragona i PIMEC signen un acord per garantir el procés de relleu generacional de l'empresa familiar

L'Ajuntament de Tarragona i PIMEC signen un acord per garantir el procés de relleu generacional de l'empresa familiar

L'Ajuntament de Tarragona i PIMEC signen un acord per garantir el procés de relleu generacional de l'empresa familiar

Més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió
L'Ajuntament de Tarragona i PIMEC signen un acord per garantir el procés de relleu generacional de l'empresa familiar Foto: Mauri. Francesc Roca i Quim Sendra signant el conveni
19/01/2016

 

L’acord ha estat signat  pel conseller d’Ocupació i Activació Econòmica, Francesc Roca, i el president de PIMEC Tarragona, Quim Sendra, i la iniciativa neix de la col•laboració públic-privada entre les dues institucions per sumar recursos i coneixements en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. L’Ajuntament s’afegeix així al programa de relleu generacional i protocol familiar de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.
 
El programa vol evitar la poca planificació que perjudica les estratègies i la pròpia gestió, i posa en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa familiar davant proveïdors, clients i entitats financeres.
 
El conseller d’Ocupació i Activació Econòmica, Francesc Roca, ha manifestat que “l’Ajuntament acompanya i dóna suport a la iniciativa emprenedora, el creixement empresarial i l’ocupació i, en aquest sentit, considera de molt d’interès col•laborar en el projecte de relleu generacional”.
 
Quim Sendra, president de PIMEC Tarragona, ha destacat “la importància que té garantir el relleu generacional de les petites i mitjanes empreses familiars de Tarragona, ja que són les que creen ocupació i llocs de treball però també tenen un valor social, pel coneixement i experiència acumulada, que va més enllà de la pròpia empresa”.

L’empresa familiar té una gran importància al territori català. Representa el 66% del teixit empresarial, proporciona un 57% de l’ocupació i la seva facturació arriba al 55% del total. Per demarcacions, Girona té un 82% d’empreses familiars, Tarragona un 73%, Lleida un 72% i Barcelona un 62%.

Segells de reconeixement d’administració oberta