Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2017 A finals de maig, ESPIMSA adoptarà mesures d'autoprotecció al Mercadet de Bonavista

A finals de maig, ESPIMSA adoptarà mesures d'autoprotecció al Mercadet de Bonavista

A finals de maig, ESPIMSA adoptarà mesures d'autoprotecció al Mercadet de Bonavista

L'empresa que està redactant el Pla d'autoprotecció el tindrà llest a finals del mes vinent
28/04/2017

La consellera i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha respost en el Plenari d'avui una pregunta del grup municipal de Ciutadans de si s'està aplicant correctament al mercadet de Bonavista el que disposa el Decret 30/2015, en referència a les mesures d'autoprotecció d'obligat compliment. Donat que aquesta qüestió l'han recollida darrerament diferents mitjans de comunicació, us fem arribar la resposta de la consellera:

"El passat mes de febrer, l'Empresa municipal de mercats , Espimsa, va encarregar la redacció i homologació del Pla d'autoprotecció del mercadet de Bonavista, d'acord amb el que contempla el Decret 30/2015.

La previsió és que l'empresa que està redactant el Pla d'autoprotecció el tindrà llest a finals del proper mes de maig i, aleshores, s'iniciaran els treballs d'implantació –formació del personal- i dotació dels mitjans d'autoprotecció necessaris.
Cal fer una consideració prèvia, el Pla d'autoprotecció és un document viu, el qual s'ha d'anar adaptant en tot moment a la conjuntura actual.

El Pla estava redactat al 100 %, però degut a situacions de complicat confinament i per motius de seguretat antiterrorista, ara estem en el nivell d'alerta 4, s'han hagut de tenir en compte unes consideracions que canvien la situació actual i que fan modificar el Pla d'autoprotecció; per aquesta raó només es pot aprofitar un 80 % del Pla actual.

El Pla d'autoprotecció del mercadet de Bonavista profunditza principalment en dos aspectes: la identificació i avaluació de les condicions d'evacuació i l'avaluació de les condicions de confinament.
Per tan, d'una banda, s'ha realitzat un estudi de simulació d'evacuació del recinte, considerant diverses hipòtesis, tenint en compte els diferents escenaris possibles amb el càlcul del temps necessari per fer l'evacuació.

Com els cossos i forces de seguretat de l'Estat aconsellen tenir barreres de formigó a les entrades de la zona, tipus New Jersey, per evitar l'accés de vehicles no desitjats a la zona de les parades i del públic, s'ha fet una simulació d'evacuació amb aquests obstacles per veure que no són cap impediment.

L'estudi està fet. S'ha efectuat amb un programa informàtic homologat de realitat virtual que ha analitzat l'evacuació de tot l'espai sense obstacles i amb obstacles. S'ha pogut veure que el temps d'evacuació passa de 10 minuts a 11 minuts, en conseqüència, s'ha determinat que els obstacles no són cap impediment per fer una evacuació de l'espai amb seguretat.
D'altra banda, el Pla d'autoprotecció del mercadet de Bonavista profunditza per concretar quin seria el millor espai de confinament.

Per aquest aspecte s'ha encarregat un estudi a la Universitat Rovira i Virgili per determinar si els vehicles propis dels visitants i paradistes del mercat són espais segurs com a confinament. Sembla que sí, però ho sabrem amb seguretat amb el resultat final de l'estudi que ho justifiqui.
En qualsevol cas i mentre la URV fa aquest estudi, Espimsa implantarà a finals del mes de maig les premisses bàsiques del Pla d'autoprotecció, que són les següents:

  •  Deixar espai per vehicles d'emergència.
  •  Disposar d'ambulància.
  •  Disposar d'extintors.
  •  Disposar de personal format.
  •  Disposar d'elements acústics com megafonia.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta