Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2017 D'aquí un mes s'inaugurarà la remodelació del Mercat Central

D'aquí un mes s'inaugurarà la remodelació del Mercat Central

D'aquí un mes s'inaugurarà la remodelació del Mercat Central

La carpa provisional es desmuntarà aproximadament a partir de la setmana següent de l’obertura del Mercat.
15/02/2017

El proper 16 de març el Mercat Central de Tarragona obrirà les seves portes al públic, actualment els paradistes estan habilitant els seus espais amb els punts de llum, els frigorífics, taulells, els rètols, etc.

El nou Mercat té concessionades 40 parades i 7 locals comercials, també hi ha una parada que es destinarà a Espimsa. Les 7 parades que resten pendents d’adjudicar  ja han sortit ha licitació, les bases es poden consultar a la web d’Espimsa i  a la seu electrònica de l’Ajuntament,  i properament es publicaran al Butlletí Oficial de la Província, a partir d’aquell moment les persones interessades tindran 20 dies per presentar les seves ofertes. El termini de concessió d’aquestes parades destinades a activitat comercial  és de 50 anys.

Pel que fa als 7 locals comercials pendents d’adjudicar, s’està realitzant un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

La carpa

La consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha explicat que la carpa que acull el mercat provisional es començarà a desmuntar aproximadament la setmana del 20 de març, els treballs es prolongaran durant un mes i tindran un cost econòmic de 120.000 euros, que ja estava inclòs en el preu de l’obra i no significarà cap sobrecost afegit. L’Ajuntament tenia la intenció de reutilitzar la carpa provisional però després d’analitzar-la, els tècnics han considerat que en aquest cas no és factible desmuntar-la i tornar-la a muntar perquè està  malmesa i tindria un cost important, més de 500.000 euros, entre desmuntar-la, fer el trasllat pel seu aprofitament i acondicionar-la per a una nova instal·lació. D’altra banda, s’aprofitaran alguns panells dels dibuixos de la carpa i després es decidirà on s’instal·len.

La plaça

Pel que fa al terra de la plaça Corsini s’hi posarà una fina capa de formigó fins que comencin les obres d’urbanització i es reforçarà l’enllumenat de forma provisional amb focus al voltant de la plaça. Quan s’inaugurin les obres d’urbanització també es farà amb el carilló.

El nou Mercat també disposa d’una planta de supermercat sota, Mercadona, i una planta logística perquè els venedors puguin disposar d'un espai on carregar i descarregar mercaderies en condicions. D’altra banda, s’han construït dues plantes d'aparcament amb 330 noves places que se sumaran a les 310 ja existents, el que fa un total de 640 places.

El cost total de la remodelació del Mercat Central ha estat de 46 milions d'euros.

La consellera Elvira Ferrando ha manifestat que “el nou Mercat serà dinàmic i viu i, amb la seva obertura, també es revitalitzarà la zona del centre comercial i dels voltants del mercat, doncs actuarà com un motor dinamitzador per tot el comerç”. A més, ha assenyalat que “serà un espai no sols de venda sinó també gastrocultural que donarà un nou sentit al mercat i als seus voltants”.

Segells de reconeixement d'administració oberta