Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2017 L'Ajuntament i Inserta Empleo signen un conveni per fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat

L'Ajuntament i Inserta Empleo signen un conveni per fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat

L'Ajuntament i Inserta Empleo signen un conveni per fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat

L'Ajuntament i Inserta Empleo signen un conveni per fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat Foto: Mauri
08/06/2017

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i la directora general d'Inserta Empleo, Virginia Carcedo, han signat aquest dijous un conveni per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat del territori.

L'acord estableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el marcat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l’assessorament i la formació adequats. D’aquesta manera, Inserta Empleo oferirà una formació específica als tècnics de Tarragona Impulsa per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat. Així mateix, Inserta Empleo disposarà d’un punt d’atenció físic a les instal·lacions de Tarragona Impulsa, a l’Espai Tabacalera, per atendre personalment els seus usuaris, que, en molts casos, fins ara havien de desplaçar-se a Barcelona.

Entre els àmbits d’actuació del conveni també destaquen futures accions de sensibilització al conjunt de la ciutadania, l’empresariat i les institucions sobre la necessitat d’integrar socialment les persones amb discapacitat. També es preveu l’execució d’accions específiques per a joves amb discapacitat amb la finalitat d’impulsar la seva incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial de l’aposta pel talent jove.

El conseller Francesc Roca ha destacat que “la col·laboració amb Inserta Empleo permet a l’Ajuntament de Tarragona obrir una porta més per millorar l’atenció de les persones sense feina i dotar l’equip de professionals de Tarragona Impulsa de més instruments i recursos per oferir una atenció integral a totes les persones, independentment de les seves capacitats”.

Per la seva part, la directora general d’Inserta Empleo, Virginia Carcedo, ha remarcat que “el conveni permetrà que les persones amb discapacitat tinguin majors possibilitats d’accés al mercat laboral i contribuirem que les administracions siguin més diverses i inclusives, i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona n’és un exemple”.

Aquest conveni s’emmarca en els Programes Operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (POISES) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant la Fundación ONCE a través d’Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil per incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Segells de reconeixement d'administració oberta