Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2017 L'alcalde Ballesteros i la vicepresidenta Sáenz de Santamaría formalitzen l'acord de finançament dels Jocs Mediterranis

L'alcalde Ballesteros i la vicepresidenta Sáenz de Santamaría formalitzen l'acord de finançament dels Jocs Mediterranis

L'alcalde Ballesteros i la vicepresidenta Sáenz de Santamaría formalitzen l'acord de finançament dels Jocs Mediterranis

Les autoritats han visitat les instal·lacions esportives de l'Anella Mediterrània.
L'alcalde Ballesteros i la vicepresidenta Sáenz de Santamaría formalitzen l'acord de finançament dels Jocs Mediterranis Foto: Mauri
26/04/2017

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, han formalitzat l'acord de col·laboració entre el Consejo Superior de Deportes i l'Ajuntament de Tarragona per al finançament dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018. L'acte, que també ha comptat amb la presència del Ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, i del ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha tingut lloc aquest dimarts a la Sala del Sarcòfag d'Hipòlit del Pretori de Tarragona, en un acte davant del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis i representants de les empreses patrocinadores de l'esdeveniment.

L'acord preveu la inclusió en els projectes de pressupostos dels anys 2017 i 2018 de sengles partides que han de permetre sufragar diferents inversions i fer front al pressupost operatiu de la competició esportiva. En concret, per a l'exercici 2017 es preveu una subvenció per valor de 6,75 milions d'euros, mentre que per al 2018 es contempla una subvenció de 3,75 milions d'euros. Paral·lelament, el Consejo Superior de Deportes tramitarà la pròrroga dels Jocs Mediterranis com esdeveniment d'excepcional interès públic, fet que comporta beneficis fiscals per a les empreses patrocinadores, fins al 31 de desembre de 2018.

En el seu discurs, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha remarcat que l'acte "és un punt d'inflexió, ja que formalitza i garanteix definitivament el suport total del Govern als Jocs". I ha afegit "El camí recorregut no ha estat senzill. Aquest trajecte hauria estat impossible de realitzar si no haguéssim comptat, sempre i des del primer minut, amb la lleialtat institucional del Govern d'Espanya, de la Generalitat de Catalunya, de les Diputacions de Tarragona i Barcelona i dels 16 ajuntaments són seu d'algun esport". Per últim, Ballesteros ha remarcat que "Volem demostrar que Tarragona, Catalunya i Espanya som un punt de trobada pacífic i solidari, símbol de diàleg i de cooperació efectiva, respecte a la diversitat cultura i religiosa que s'aplegarà d'aquí a un any a la nostra ciutat durant 10 dies".

Per la seva banda, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha destacat el compromís del govern estatal i "la unitat i cooperació entre les institucions públiques" i ha subratllat que els Jocs Mediterranis "són una oportunitat per a Tarragona per posicionar-se com a referent en l'organització d'esdeveniments esportius".

Posteriorment, l'alcalde, la vicepresidenta, els ministres i la resta d'autoritats han visitat l'Anella Mediterrània, on han pogut comprovar de primera mà els treballs de les principals instal·lacions que acolliran les proves esportives de Tarragona 2018. Davant de l'estadi d'atletisme, el complex aquàtic, la futura piscina de 50 metres i a l'interior del Palau d'Esports, han rebut les explicacions tècniques dels arquitectes responsables de cada obra.

 

Conveni amb les signatures de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría i el president del Consejo Superior de Deportes, José Ramón Lete.

Discurs íntegre de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

Segells de reconeixement d'administració oberta