Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2017 Tarragona rep el primer distintiu de ciutats i viles amb caràcter

Tarragona rep el primer distintiu de ciutats i viles amb caràcter

Tarragona rep el primer distintiu de ciutats i viles amb caràcter

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, va rebre ahir el reconeixement en un acte al Palau Moja de Barcelona
30/11/2017El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van lliurar ahir a la consellera de Turisme, Inma Rodríguez, el primer distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter. El Palau Moja de Barcelona va acollir l'acte de lliurament de les distincions que, juntament amb Tarragona, també van rebre Lleida, Terrassa, Tortosa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Girona.


La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter historicocultural, enogastronòmic, artístic-creatiu, entre d'altres.


Les ciutats i viles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d'un pla de promoció específic de l'Agència Catalana de Turisme, i adquireixen una sèrie d'avantatges com són: visibilitat en els canals de en línia de l'ACT, ús per utilitzar el distintiu exclusiu de Ciutats i Viles amb Caràcter, participació en accions promocionals de l'ACT (fires, workshops, presentacions, viatges de familiarització, etc.), accés al pla de formació de l'ACT, o accés a informes d'intel·ligència de mercat elaborats per l'Agència Catalana de Turisme, entre d'altres.


Tarragona ha estat reconeguda pel seu patrimoni historicocultural que té com a principal signe d'identitat el conjunt arqueològic de Tàrraco i que, des de fa 17 anys, l'ha fet valedora de la declaració de Ciutat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. El patrimoni romà ha generat la creació i consolidació d'un festival de referència com és Tàrraco Viva, a més de Tarragona Història Viva i altres activitats de recreació i divulgació històrica. El distintiu de l'Agència Catalana de Turisme ha reconegut, juntament amb el llegat patrimonial, altres aspectes com la presència del fet casteller amb el Concurs de Castells, la preservació de les tradicions que tenen la seva màxima expressió a Santa Tecla, declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha agraït el reconeixement de l'Agència de Turisme i ha explicat que "hem fet una gran tasca des del Patronat Municipal de Turisme per integrar-nos en aquest distintiu i és una molt bona notícia que la feina hagi donat els seus fruits" i ha afegit "formar part d'aquest nou grup ens obre les portes a noves vies de promoció turística i, al mateix temps, ens ha d'enorgullir i animar a seguir treballant perquè Tarragona esdevingui la ciutat catalana que millor explica la seva història".

Segells de reconeixement d'administració oberta