Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2018 ESPIMSA anuncia el nou model per dinamitzar el Mercat de Torreforta

ESPIMSA anuncia el nou model per dinamitzar el Mercat de Torreforta

ESPIMSA anuncia el nou model per dinamitzar el Mercat de Torreforta

Actualment, el Mercat té 15 punts de venda dels quals 6 estan oberts
14/12/2018


La consellera de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha informat al Consell d'Administració de l'empresa municipal celebrat avui el pla d'acció per revitalitzar i dinamitzar el Mercat de Torreforta. Es tractarà de fer cessions d'ús de les parades actualment tancades per períodes compresos entre 5 i 10 anys, ja que actualment les parades obertes ho estan per concessions de 50 anys.

La presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha afirmat que "amb aquesta acció es compleix la proposta que vaig fer a l'Associació de Venedors del Mercat de Torreforta i que va ser molt ben acollida, perquè tenim un objectiu comú que és revitalitzar, dinamitzar i donar-li al mercat un caire comercial i educatiu".

Actualment, el Mercat té 15 punts de venda dels quals 6 estan oberts.

A més d'escurçar considerablement el temps de cessió de les parades, el Mercat de Torreforta tindrà, d'una banda, un espai de formació destinat a la gastronomia perquè el Gremi de Pastissers de Tarragona instal·lin el seu taller d'aprenentatge i, d'altra banda, Tarragona Impulsa té previst desenvolupar un Pla perquè nous emprenedors tinguin la possibilitat d'iniciar-hi el seu negoci.

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica, Francesc Roca, ha afirmat que "entre les accions que es duran a terme, destaquen les següents: assessorament personalitzat per analitzar la viabilitat econòmica de la iniciativa, acompanyament durant els dos primers anys de negoci amb la col·laboració de SECOT, l'oferiment de disposar de personal en pràctiques i el suport per optar a les línies d'ajuts per a contractació de personal i creació d'empresa, de 6.000 i 3.000 €, respectivament". També s'oferirà formació a mida tant per als nous paradistes com als que ja estan establerts.

Elvira Ferrando ha assenyalat altres millores previstes com són: l'arranjament dels lavabos, pintar un mural a les parets exteriors del Mercat per part de l'Escola d'Arts i Oficis de Tarragona i l'arranjament de la plaça.

Per la seva importància, cal recordar que la Biblioteca municipal de Torreforta serà annexa al mercat.

"Tot plegat serà el punt inicial d'una nova època del Mercat de Torreforta", ha dit la presidenta d'Espimsa.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta