Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2018 Les figures del carilló s'exposaran al Mercat Central el divendres 28 de setembre

Les figures del carilló s'exposaran al Mercat Central el divendres 28 de setembre

Les figures del carilló s'exposaran al Mercat Central el divendres 28 de setembre

És una oportunitat única per veure-les de prop
Les figures del carilló s'exposaran al Mercat Central el divendres 28 de setembre L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l'artista, Joan Serramià, i la consellera i presidenta Espimsa, Elvira Ferrando, amb la figura del Nano Capità. Foto: Mauri.
26/09/2018

El divendres 28 de setembre, les sis figures del carilló estaran exposades al Mercat Central de Tarragona perquè la ciutadania pugui veure de ben a prop els detalls d'aquestes magnífiques peces realitzades per l'artista Joan Serramià: l'Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita, el Lleó i el Nano Capità. L'exposició serà al mig de l'edifici del Mercat Central, de les 10 a les 21 hores, i forma part de la campanya "Fes-te una foto amb la figura del carilló". Hi haurà un cordó perimetral per protegir les figures i per motius de seguretat.

La consellera i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha manifestat que "és una oportunitat única perquè els tarragonins que ho desitgin es facin una fotografia amb les figures que s'incorporaran al carilló, i admirin la gran obra exclusiva del joier i artista Serramià. Serà un dia especial on tothom podrà gaudir d'aquesta experiència que no es podrà tornar a repetir".

Del carilló, ara només queda per ultimar el mecanisme de moviment de les figures autòmats i incorporar la partitura musical d'Amparito Roca.
 

Característiques de les figures

Les figures estan fetes de fibra de vidre, per aguantar millor les inclemències del temps.
Els acabats són:

  • Àliga: capa amb bany electrolític de llautó i corona de bronze.
  • Lleó: capa amb bany electrolític de bronze amb corona de bronze.
  • Negrita, Gegant Moro, Geganta Vella i Nano Capità policromats a l'oli.


La construcció del carilló és un procés artesanal i meticulós on hi han intervingut diferents especialistes:

  • Empresa especialitzada en carrusels per a la realització del sistema mecànic i de moviment mitjançant plataformes.
  • Empresa especialitzada per a la realització del sistema electrònic, sistema de control, programació i so de rellotges tipus carilló.
  • Serralleria per a la realització del sistema de tancament exterior de la façana, amb l'obertura amb portes.
  • Les figures tenen l'alçada màxima que permet l'espai on aniran instal·lades, que és de 100 cm i l'amplada de 30 cm aproximadament.


Les figures tindran dos moviments:

  • Moviment longitudinal al llarg d'una circumferència que estarà a sobre de la plataforma de subjecció que sortirà de dins la façana del Mercat en sentit horitzontal i que es tornarà a amagar de nou.
  • Moviment rotacional, que serà a partir del mateix eix de la figura.


A les 12 del migdia, s'obriran dues portes de l'actual façana per sota de l'esfera del rellotge i deixaran sortir una plataforma rectangular amb una base circular a sobre, que serà la base de rotació longitudinal de les figures.

L'ordre de sortida al carilló segueix dues condicions: les mides d'alçada i amplada de les figures i alhora intenta respectar l'ordre real del seguici: Nano Capità, Àliga, Negrita, Gegant Moro, Geganta Vella i Lleó.

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble Amparito Roca, peça emblemàtica i protagonista musical de la festa major de Santa Tecla. Un cop rotades dues vegades les figures, la plataforma es tornarà a amagar i les portes en tancaran fins a les 12 hores de l'endemà.

Segells de reconeixement d’administració oberta