Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2018 Tarragona disposarà d'un Pla Estratègic Comercial

Tarragona disposarà d'un Pla Estratègic Comercial

Tarragona disposarà d'un Pla Estratègic Comercial

Elvira Ferrando: “El Pla ens ajudarà a consolidar la capitalitat comercial de Tarragona”
Tarragona disposarà d'un Pla Estratègic Comercial La presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé; la consellera de Comerç de l’Ajuntament, Elvira Ferrando, i la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla. Foto: Mauri.
05/04/2018

L'Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç estan treballant conjuntament per tirar endavant un Pla Estratègic Comercial que contempli la diagnosi actual i les propostes de futur de cara als pròxims 10 anys. Actualment s'estan recollint les qüestions en què el sector comercial demana millores –urbanisme comercial, aparcaments, accessos, neteja, etc.- una vegada estigui enllestit aquest document, cap al mes de juny, l'Ajuntament licitarà la redacció del Pla Estratègic Comercial de Tarragona.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha manifestat que "el sector comercial ens demanava aquest Pla que recollirà l'estratègia, les accions i les mesures que hem d'adoptar. El comerç és i serà sempre un sector estratègic de primer nivell per a la nostra ciutat i el Pla Estratègic ens ajudarà a consolidar la capitalitat comercial de Tarragona". Hom preveu que el Pla estigui enllestit a finals del 2019 o començament del 2020.

Per aquest mes d'abril s'han organitzat unes jornades participatives per tal que els operadors comercials i les associacions de comerciants coneguin altres experiències comercials; després hi haurà unes jornades tècniques amb experts i consultors sobre el comerç urbà i, finalment, unes jornades de taules de treball amb la definició de propostes del sector.
La presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé, ha explicat que "amb el contingut recollit de la participació comercial i les línies estratègiques proposades per la conselleria de Comerç de l'Ajuntament, s'elaborarà un document de síntesi que permetrà orientar la redacció definitiva del Pla Estratègic".

Carmen Mansilla, directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, ha afirmat que "quan es disposi del Pla Estratègic de Comerç a Tarragona i es redacti la nova llei de desplegament de les àrees de promoció econòmica urbana, Tarragona serà una de les primeres localitats catalanes en implementar-la".

Segells de reconeixement d’administració oberta