Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2018 Tarragona Turisme omple les nits d'estiu a l'Amfiteatre amb l'espectacle de gran format 'Amfiteatrum'

Tarragona Turisme omple les nits d'estiu a l'Amfiteatre amb l'espectacle de gran format 'Amfiteatrum'

Tarragona Turisme omple les nits d'estiu a l'Amfiteatre amb l'espectacle de gran format 'Amfiteatrum'

A més de visites nocturnes amb projecció del documental 'Ingeniería romana' que tindran lloc de diumenge a dijous. L'espectacle 'Amfiteatrum' es podrà gaudir els divendres i dissabtes
Tarragona Turisme omple les nits d'estiu a l'Amfiteatre amb l'espectacle de gran format 'Amfiteatrum' Ahir durant la presentació, autoritats, els gestors culturals i creadors artístics de l'espectacle. Foto: Mauri
18/07/2018

La consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, ha presentat aquest dimarts una nova oferta per als vespres d'estiu, del 27 de juliol al 25 d'agost: es tracta, d'una banda de l'espectacle Amfiteatrvm (antic Tarragona Història Viva) on l'espectador viatjarà en el temps per veure com l'Amfiteatre es converteix en una petita Roma; i de l'altra, de les visites nocturnes a l'Amfiteatre, que inclouran la projecció d'una versió de 30 minuts, produïda expressament, del primer capítol del documental Ingeniería Romana.

Inma Rodríguez, que ha presentat la proposta amb l'equip de producció de l'espectacle i del nou documental, ha destacat l'aposta per oferir a la ciutadania i als visitants una oferta de qualitat durant els mesos d'estiu que destaca el patrimoni de Tarragona, la història de la ciutat i, particularment, l'Amfiteatre com a símbol i node turístic de la destinació. "La creació d'un producte turístic a l'Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies i contribueix a la consolidació d'una indústria cultural al voltant d'aquestes activitats, ja que s'ha comptat amb diferents agents del territori".

La consellera ha incidit en què el pas de Tarragona Història Viva a Amfiteatrvm implica nombroses novetats, com són l'ampliació d'una a dues nits a la setmana, la conversió en un espectacle de gran format amb un equip de 100 persones, la introducció d'un relat a la narrativa, l'aprofitament de les dues parts de l'arena i les millores tecnològiques a la pantalla gegant i les projeccions a l'arena. Alhora, ha fet menció a la continuïtat d'alguns dels objectius ja marcats l'any passat, com aconseguir la immersió en la història de la nostra ciutat de forma accessible i atractiva per a totes les edats, de manera que el públic familiar segueixi sent el públic majoritari de l'espectacle (l'any passat ja va representar, de fet, el 85% de total) i que l'entrada assoleixi les bones xifres de la passada temporada, en què es va penjar el cartell d'entrades exhaurides en diverses sessions.

Pel que fa a les visites nocturnes, que tindran lloc de diumenge a dijous, Inma Rodríguez ha volgut destacar el caràcter innovador de la proposta, tant pel fet que és el primer cop que el públic pot visitar l'amfiteatre de nit, com pel fet que la visita inclogui un documental amb l'última tecnologia que parteix de l'exitosa sèrie Ingeniería romana, produïda per Digivision i RTVE.

Un espectacle renovat de gran format i amb una forta aposta tecnològica

L'espectacle Amfitearvm compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 sortiran a l'escenari, que aquest cop ocuparà les dues parts de l'arena. Les noves tecnologies estan integrades a Amfiteatrvm amb imatges que es projectaran en una gran pantalla de 8m x 4,5m (10.000 lúmens) i també a l'arena (20.000 lúmens), i cavalcaran d'un lloc a l'altre amb una banda sonora envolvent.

A Amfiteatrvm veurem com neix un amfiteatre, viatjarem per l'imperi i descobrirem la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per restablir una injustícia i assolir la glòria de la victòria, tot plegat amb una posada en escena important amb alta tecnologia.
L'espectacle, les entrades del qual ja s'han posat a la venda aquest mateix dimarts, tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, del 27 de juliol al 25 d'agost, i serà en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Fitxa artística de l'espectacle
Director artístic: Pep Vergé
Guionista: Joan Rioné
Creació de continguts audiovisuals: José Antonio Muñiz
Grups de reconstrucció històrica: Thaleia i Tarraco Lvdvs.

Visites nocturnes a l'Amfiteatre

D'altra banda, també s'han programat visites nocturnes a l'Amfiteatre que inclouran la projecció d'una versió de 30 minuts del capítol dedicat a Tàrraco de la guardonada sèrie Ingeniería romana (Digivision-RTVE). Aquesta versió ha estat editada expressament per a l'activitat. Les visites amb projecció tindran lloc de diumenge a dijous, del 27 de juliol al 25 d'agost a les 22 h (anglès) i a les 22.40 h (castellà) i tindran el mateix cost que l'entrada regular a l'Amfiteatre.

Segells de reconeixement d’administració oberta