Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2019 El Mercat Central, escenari de la lluita contra la poliomielitis

El Mercat Central, escenari de la lluita contra la poliomielitis

El Mercat Central, escenari de la lluita contra la poliomielitis

Dijous, 24 d'octubre, se celebra el Dia contra la Poliomielitis
El Mercat Central, escenari de la lluita contra la poliomielitis Foto: Mauri
22/10/2019

El proper dijous, 24 d’octubre, se celebra a tot el món el Dia contra la Poliomielitis. Enguany, el Mercat Central se sumarà a la lluita contra la malaltia a través de la difusió d’uns vídeos divulgatius a la parada La Teca i la Meca, que pretenen sensibilitzar i explicar en què consisteix la malaltia.

Aquest dimarts, el president del Rotary Club Tarragona Tarraco August, Salva Olivé, i la presidenta de l’entitat, Maria Mercè Martorell, han presentat al Mercat Central el vano i el paraigua solidaris, dos elements de marxandatge amb el lema "End Polio Now", que es posaran a la venda a través del web de l’entitat. "Aquests dos elements solidaris s’afegeixen a la campanya que duem a terme per Sant Jordi a través de la venda de roses solidàries i que ens permeten recaptar fons per a la lluita", ha apuntat el representant del Rotary.

Malgrat localitzar-se actualment a només tres països, la pòlio encara no s’ha aconseguit erradicar. En aquest sentit, el Rotary Club treballa des de fa 30 anys recaptant fons per combatre la malaltia a través de campanyes de vacunació. Per cada euro que recapta el club a escala mundial, la Fundació Bill & Melinda Gates en duplica la quantitat.

Gràcies a les campanyes de vacunació, actualment la pòlio és endèmica a tres països. Es calcula que el 2025 podria estar completament erradicada a tot el món.

 

El Mercat, eix dinamitzador de la ciutat

D’altra banda, el president d’Espimsa, Dídac Nadal, ha aprofitat per explicar altres activitats lúdiques que es duran a terme durant els propers dies al Mercat i a la plaça Corsini.

Aquesta setmana, al vestíbul de la planta baixa del Mercat s’hi ha instal·lat l’exposició "Som gent de profit", que es podrà veure fins al dia 9 de novembre i que vol sensibilitzar sobre la quantitat de diners que es perden a conseqüència del malbaratament alimentari a Catalunya.

Dimecres 23, els alumnes de l’escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona celebraran el festival de dibuix Big Draw a la plaça Corsini. De 9.30 a 13 hores, l’espai s’omplirà de creativitat amb la participació de més de 150 alumnes.

Divendres 25, els més nostàlgics tindran una cita al Mercat, on s’exposarà una col·lecció de cotxes DeLorean, el mític vehicle de la pel·lícula Retorn al futur. De les 18 a les 20 hores es podrà accedir als cotxes i fer un salt emocional en el temps.

Per acabar, el president d’Espimsa, Dídac Nadal, ha informat que la propera setmana el Mercat Central i el de Torreforta "es deixaran portar per l’esperit de la castanyada i el de halloween, respectivament, amb activitats que desvetllarem més endavant però que estem segurs que seran una proposta molt interessant per a tots els públics".

Segells de reconeixement d’administració oberta