Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2019 El projecte Singulars ofereix 72 places de formació i pràctiques professionals a joves menors de 30 anys

El projecte Singulars ofereix 72 places de formació i pràctiques professionals a joves menors de 30 anys

El projecte Singulars ofereix 72 places de formació i pràctiques professionals a joves menors de 30 anys

El programa pretén millorar la inserció laboral i les competències i qualificacions professionals dels que hi prenguin part
21/01/2019

L'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, ofereix 72 places de formació i pràctiques professionals a joves menors de 30 anys.

Des de febrer fins a mitjans d’any els participants combinaran formació professionalitzadora amb 80 hores de pràctiques laborals, sempre amb l’assessorament d’un tutor o tutora que oferirà suport a la inserció professional, acompanyament a la cerca de feina i un seguiment continuat. L’objectiu del programa és inserció laboral o bé el retorn dels joves al sistema educatiu.

Els participants es dividiran en les següents branques, segons els seus interessos i perfils:

  • Projecte Aprenents de Qualitat, amb formació en els àmbits del forn, la fleca i la pastisseria tradicional. Les entitats formades són el Gremi d’Artesans Forners de Tarragona i el Gremi de Pastissers de les Comarques de Tarragona.
  • Projecte Costa Daurada, amb formació en els àmbits del bar i restaurant (entitats formadores són la Fundació Privada Onada i l'Ajuntament de Tarragona) i en l'àmbit del socorrisme (entitat formadora, Ajuntament de Tarragona).
  • Projecte Millorant Capacitats, amb formació en l'àmbit d'auxiliar de jardineria i adreçat específicament a persones amb certificat de discapacitat. Les entitats formadores són la Fundació Privada Onada i Ajuntament de Tarragona.
  • Projecte Bona Química, amb formació de magatzem a la indústria química. L'entitat formadora és el Centre de Formació Ocupacional Novatècnica.

Durant la durada del programa les persones tutores també treballaran habilitats i competències dels joves participants perquè puguin trobar el seu camí professional, ja sigui continuant la seva formació una vegada finalitzat el projecte o bé endinsant-se al món laboral. Les dades de programes similars d’altres anys mostren que el 67,4 % dels participants assoleixen aquest objectiu (45 % va obtenir un contracte laboral i el 22,4 % va retornar al sistema educatiu).

Les persones interessades a participar en aquest programa han de ser majors de 16 anys i menors de 30 i han d'estar inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya i al Registre de la Garantia Juvenil. A nivell formatiu no és indispensable haver formalitzat l'Educació Secundària Obligatòria.

Les inscripcions ja estan obertes a través d'Internet. Per a més informació qui estigui interessat es pot adreçar a dues oficines.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Segells de reconeixement d’administració oberta