Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2019 La 25a edició del Festival Dixieland finalitza omplint de música i ball els carrers de Tarragona

La 25a edició del Festival Dixieland finalitza omplint de música i ball els carrers de Tarragona

La 25a edició del Festival Dixieland finalitza omplint de música i ball els carrers de Tarragona

Artistes internacionals i locals s’integren a la perfecció dins la programació
La 25a edició del Festival Dixieland finalitza omplint de música i ball els carrers de Tarragona Foto: Laia Díaz
03/05/2019

Amb l’actuació de La Vella Dixieland i els concerts als locals dels Xiquets del Serrallo i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, es van cloure dimarts 30 d’abril les activitats del 25 Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. Durant sis dies, Tarragona ha pogut gaudir de la música de jazz gràcies a diferents formacions, i el públic ha omplert els carrers i places.

S'han de destacar l’actuació dels artistes internacionals Lucien Barbarin des de Nova Orleans i la banda dels novaiorquesos Professor Cunningham & His Old School, que van omplir de ritme el Teatre Metropol, així com l’Enerjazzer Jazz Band, vinguts expressament de Polònia per a participar en el Festival, gràcies a la col·laboració del Consolat de Polònia. Des de l'organització del festival es valora positivament l’actuació d’artistes consagrats com La Vella Dixieland, que va iniciar els actes commemoratius de la Cooperativa Obrera, i de joves talents de la música catalana com el grup d’ska-jazz The Goliards Collective, que va fer la seva estrena a Tarragona.

La dansa ha estat una de les protagonistes del Festival, gràcies a les classes obertes que han organitzat les escoles de dansa de la ciutat, i també als  ballarins que espontàniament han acudit a les propostes del festival. A destacar l’activitat de La Batalla de Bandes organitzada per Tgn Swing, que va aplegar un gran nombre de participants a la plaça del Mercat, i els concerts de la Sala Zero dins del cicle TGN Soul City.

Els músics locals han participat activament en moltes de les propostes. De cara al futur, és voluntat de l'organització del festival aconseguir projectar-los internacionalment amb altres propostes de festivals similars europeus.

L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de les entitats participants, els establiments i els grups locals, i ja es posa a treballar en la pròxima edició, que es desenvoluparà del 27 d’abril al 3 de maig de 2020.

Segells de reconeixement d’administració oberta