Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2019 L'Ajuntament de Tarragona organitza una jornada internacional per analitzar els beneficis del gas renovable per a l'economia

L'Ajuntament de Tarragona organitza una jornada internacional per analitzar els beneficis del gas renovable per a l'economia

L'Ajuntament de Tarragona organitza una jornada internacional per analitzar els beneficis del gas renovable per a l'economia

La jornada, que compta amb la col·laboració de Nedgia i està oberta a tothom, tindrà lloc el dimecres 23 de gener al matí al Teatret del Serrallo
21/01/2019

L'Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de Nedgia, distribuïdora de gas del grup energètic Naturgy, organitza la jornada de mobilitat, gas renovable i economia circular que tindrà lloc aquest dimecres, dia 23 de gener, al matí.

L'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, intenta generar espais per reflexionar i compartir coneixements sobre temes d'actualitat que afecten a diferents sectors d'activitat. En aquesta línia de treball s’emmarca aquesta jornada, que dóna continuïtat a les sessions dedicades els últims mesos a àmbits com la Indústria 4.0 o el turisme esportiu.

Ara, en el marc de les accions de promoció dels polígons empresarials, es proposa una jornada per tractar les oportunitats que obre l'economia circular especialment en el sector de la mobilitat, que és un dels més destacats en polígons com el Riuclar.

En aquesta ocasió es col·labora amb l'empresa Nedgia per parlar d'economia circular en altres sectors. En aquest sentit es cercaran noves col·laboracions d'entitats i empreses punteres i innovadores i la introducció del gas renovable com a solució energètica de present i futur per a la mobilitat.

La jornada es desenvoluparà de 10.30 a 13.30 h al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, 1). Entre els ponents destaca especialment la taula de bones pràctiques amb professionals nacionals i internacionals, com Ramón Calderón, de SEAT; Bruno Sander, president de l'associació danesa de Biogàs i Álvaro Miranda, director d’Innovació i Projectes estratègics de Servicios de la Comarca de Pamplona, S.A.

La jornada també compta amb la col·laboració de l'Autoritat Portuària.

L'assistència a la jornada és gratuïta i oberta tothom, amb inscripció prèvia per Internet. En podeu llegir el programa clicant aquí.

Gas renovable

El gas renovable és una energia inesgotable amb emissió nul·la de CO2 que és totalment intercanviable pel gas natural, per la qual cosa es pot distribuir a través dels més de 13.000 quilòmetres de gasoductes de transport que hi ha a Espanya.

A més, pot tenir un paper molt important en la descarbonització del sector del transport, és de producció local i propicia l’autoproveïment d’energia, redueix la dependència energètica externa, resol el problema dels residus urbans, ramaders, agrícoles i de la indústria agroalimentària, ajuda a estructurar el món rural creant activitat econòmica i llocs de treball a zones rurals, i permet culminar el cicle de l’economia circular.

Sobre Nedgia

Nedgia, distribuïdora de gas del grup Naturgy (abans Gas Natural Fenosa), és líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera per mitjà de les diverses companyies a onze comunitats autònomes. L'empresa supera els 5,4 milions de punts de subministrament i disposa de més de 52.400 quilòmetres de xarxes a 1.200 municipis espanyols. La companyia treballa per impulsar i introduir el gas renovable a España i contribuir així a la millora de la qualitat de l'aire i a l'acompliment dels objectius de reducció d'emissions

Segells de reconeixement d’administració oberta