Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2019 Setmana del Comerç: «Tot Queda a Casa»

Setmana del Comerç: «Tot Queda a Casa»

Setmana del Comerç: «Tot Queda a Casa»

Del 25 al 31 de març de 2019, se celebrarà la tercera edició del «Tot Queda a Casa», dins el marc de la Setmana del Comerç, organitzada pel Consorci del Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)
20/03/2019

El «Tot Queda a Casa» és una iniciativa conjunta creada i organitzada per les entitats comercials de la Via T de Tarragona i El Tomb de Reus, a la qual aquest any s’ha sumat Comerç de Valls i que compta amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i el CCAM.

A l’edició d’aquest any s’ha volgut posar en relleu el comerç com a tal, el màxim protagonista d’aquesta setmana. Per aquest motiu, es duran a terme un conjunt d’iniciatives dirigides i focalitzades cap als professionals d’aquest sector.

En conjunt, aquestes iniciatives volen ser un punt de trobada on es combinaran espais de formació, debats i col·loquis per fomentar l’intercanvi d’experiències i inquietuds i la generació d’idees.

Cal destacar les novetats principals de l’edició d’enguany: la primera d’elles, la incorporació d’una tercera ciutat, Valls, a través de la seva entitat dinamitzadora de comerç, Comerç de Valls, que s’uneix a la voluntat de promocionar el comerç de manera conjunta amb Tarragona i Reus. Les tres ciutats tenen un ampli potencial comercial i destaquen per la bona predisposició per fomentar i fortificar la potencialitat del territori.

Una altra de les novetats és el format d’aquesta edició del «Tot Queda a Casa»: una setmana formulada i dirigida en gran part als professionals del sector del comerç i serveis, i també —i aquesta seria la tercera novetat— al sector de la restauració. Des de les tres ciutats es portaran a terme un cicle de conferències, xerrades, col·loquis i tallers de temàtiques d'actualitat i d’interès per dinamitzar el sector: la llei d’APEU, la reforma horària, l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials, els centres comercials, els nous perfils de clients tant en  el comerç com en la restauració, la motivació, la felicitat o la generació d’idees són algunes de les temàtiques que es tractaran. L’objectiu d’aquesta setmana és oferir un oferta formativa de qualitat on professionals i experts aportaran un seguit d’eines i coneixements per millorar i impulsar des de dins el sector del comerç, el de serveis i el de la restauració i hostaleria.

Aquestes jornades van adreçades als associats de les tres associacions comercials, a tots els professionals del sector i a les persones interessades a assistir-hi. Aquests, associats o no de les entitats organitzadores, podran assistir de manera gratuïta a totes les ponències de Reus; en el cas de Tarragona i Valls, el cost per als no associats és de 15 € la sessió. Les inscripcions es formalitzaran a través d’un formulari o contactant directament amb qualsevol de les tres entitats: La Via T de Tarragona, El Tomb de Reus i Comerç de Valls.

 

Tarragona

Entrada gratuïta per a associats de les entitats; 15 € per al públic en general. Inclou un aperitiu abans de cada acte.

• Dilluns 25 de març de 2019

De 14 a 16 h: «Com treure suc a les xarxes socials: Facebook, Instagram i Instashop». A càrrec de Jan Bardolet, de Sixformedia. Lloc: Espai Turisme (c. Major, 37).

• Dimecres 27 de març de 2019

De 14 a 16 h: «Vull conèixer-te millor. El client com a focus d'atenció per a la generació d'idees». A càrrec de Bibiana Villa, coach empresarial. Lloc: Cambra de Comerç de Tarragona (av. Pau Casals, 17).

• Dijous 28 de març de 2019

De 14 a 16 h: «L'art de fer que els teus potencials clients et trobin!». A càrrec de Maria Ardit i Anna Frixach, de Quimeras. Lloc: Cambra de Comerç de Tarragona (av. Pau Casals, 17).

 

Reus

Lloc: Centre Cultural Castell del Cambrer (plaça del Castell, 4). Entrada gratuïta; inclou un aperitiu abans de cada acte.

Abans de la primera ponència el dilluns 25 de març, a les 10.30 h, tindrà lloc l’acte de presentació, que donarà el tret de sortida a les jornades i que anirà a càrrec de la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i el vicepresident d’El Tomb de Reus, Joan Anton Montaña.

• Dilluns 25 de març de 2019

De 10.30 a 13 h: «Professionalització́ al sector de la restauració́». A càrrec de Jordi Jardí́, director de l’Escola d’Hostaleria + Cas d'Èxit: Ferran Cerro.

De 13.30 a 16 h: «Els BID, la llei d'APEU i el futur». A càrrec de Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus; Teresa Pallarès, diputada al Parlament de Catalunya, i Jacint Pallejà, expresident d’El Tomb de Reus.

• Dimarts 26 de març de 2019

De 10 a 12 h: «Nous perfils gastronòmics». A càrrec de Rosa Baró́, dietista-nutricionista.

De 13.30 a 16 h: «Soc feliç̧ amb tu. Compartir la felicitat amb els nostres clients». A càrrec de Bibiana Villa, coach empresarial.

• Dimecres 27 de març de 2019

De 13.30 a 16 h: «Reforma horària». A càrrec d'Alexis Serra, director de l’Oficina de la Reforma Horària.

• Dijous 28 de març de 2019

De 13.30 a 16 h: «Èxit a les xarxes socials». A càrrec de Marina Cabero, blogger i instagramer.

• Divendres 29 de març de 2019

De 13.30 a 16 h: «Centres comercials urbans vs. centres comercials externs». A càrrec de Modest Guinjoan, economista.

A les 16 h cloenda, a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta d'El Tomb de Reus, Gemma Molner.

 

Valls

Entrada gratuïta per a associats de les entitats; 15 € per al públic en general. Inclou un aperitiu abans de cada acte.

• Dijous 28 de març de 2019

De 14 h a 16 h: «Com transmetre les nostres idees de forma impactant». A càrrec d’Enric Bastardas, comunicador, il·lusionador i provocador, consultor i formador màster en PNL, intel·ligència emocional. Lloc: Valls Genera (carretera del Pla, 37 A).

• Divendres, 29 de març de 2019

De 20.30 h a 22 h: «Bones pràctiques al comerç̧ per a la inclusió́, la resiliència i la sostenibilitat». A càrrec de Lluís Frago, professor del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona. Lloc: Convent del Carme (plaça del Carme, 3).

 

El diumenge 31 març, de 12 a 15 h, tindrà lloc l’acte de cloenda de la Setmana del Comerç, amb un vermut als jardins de la Casa Rull de Reus. Obert a tots els assistents, membres de les entitats i amics. L’acte serà amenitzat amb el discjòquei Edu Cano, i hi col·labora Vermuts Miró.

Per accedir al formulari d’inscripció, cliqueu aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta