Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2020 El Mercat Central recupera l'antiga bàscula adquirida l'any 1956

El Mercat Central recupera l'antiga bàscula adquirida l'any 1956

El Mercat Central recupera l'antiga bàscula adquirida l'any 1956

La peça ha estat restaurada pel paradista i aficionat a les antiguitats Jaume Pedascoll
22/09/2020

El Mercat Central ha recuperat la bàscula original que va ser adquirida per l’Ajuntament de Tarragona l’any 1956. Es tracta d’una peça històrica que s’utilitzava per repesar els productes sempre que hi havia algun dubte entre majoristes i comerciants. Va estar operativa fins ben entrada la dècada dels setanta i ara, després de gairebé mig segle, ha tornat al Mercat Central.   

La bàscula ja es pot veure a la parada destinada a degustació i la intenció és que en un futur tothom que ho desitgi en pugui fer ús. De moment, seguint les recomanacions sanitàries, restarà com a mostra expositiva.   

La recuperació d’aquesta peça històrica ha estat possible gràcies als minuciosos treballs de restauració encarregats pel Mercat Central en els quals ha participat activament el paradista i aficionat a les antiguitats Jaume Pedascoll.  

La peça, adquirida per 16.500 pessetes, era una màquina automàtica que tenia capacitat per pesar des d’1,5 a 150 quilograms. Va ser creada per l’empresa barcelonina Arisó Moix i, un cop comprada, es va instal·lar a la caseta de l’agutzil, ubicada a l’esquerra de l’entrada principal del Mercat Central.  

A finals dels anys setanta, la bàscula es va traslladar a les càmeres frigorífiques del soterrani de mercat. A partir d’aquell moment, només la utilitzaven els paradistes quan es descarregava la mercaderia. Anys més tard, ja en desús, es va traslladar al magatzem del Mercat de Torreforta.  

Segells de reconeixement d’administració oberta