Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament subvenciona 85 propietaris de comerços que van rebaixar el lloguer durant l'estat d'alarma

L'Ajuntament subvenciona 85 propietaris de comerços que van rebaixar el lloguer durant l'estat d'alarma

L'Ajuntament subvenciona 85 propietaris de comerços que van rebaixar el lloguer durant l'estat d'alarma

És una de les mesures adoptades per reimpulsar el teixit comercial de la ciutat
28/08/2020

Un total de 85 propietaris de locals comercials es beneficiaran de la subvenció impulsada per l’Ajuntament de Tarragona per fer front a les reduccions de les quotes mensuals del lloguer durant l'estat d'alarma per la covid-19. La consellera de Comerç, María José López, ha explicat que “en total es destinaran més de 37.000 euros als propietaris de locals comercials que solidàriament i amb responsabilitat van negociar amb els seus inquilins els contractes de lloguer”.  

Es tracta d’un ajut de l’Ajuntament, d’un màxim de 500 euros, adreçat als propietaris de locals comercials que van tenir un menyscapte demostrable dels seus ingressos, en haver arribat a acords amb els seus arrendataris per tal de condonar una part del preu del lloguer pactat segons contracte durant la durada de l’estat d’alarma, en atenció a la paralització de la seva activitat, sempre que aquesta no estigués inclosa en les excepcions de suspensió d’obertura al públic, segons el Decret del 14 de març. Per rebre la subvenció també calia acreditar la continuïtat de l’activitat durant els tres mesos posteriors a la fi de la declaració de l’estat d’alarma. A més, l’ajut per als propietaris de locals comercials no podia superar el 50% del menyscapte, entre altres aspectes.

A més d’aquesta subvenció, els comerciants també podien sol·licitar un ajut directe de 100 euros per adherir-se a l’aplicació Som Comerç TGN. Aquesta aplicació forma part del projecte global de digitalització del comerç de la ciutat. A l’app s’hi poden inscriure establiments de comerç, serveis comercials i serveis de restauració establerts a la ciutat de Tarragona.

Finalment, la Conselleria de Comerç de l'Ajuntament també ha convocat la concessió de subvencions directes per fer front a part de les pèrdues econòmiques suportades per una part del sector comercial provocades per la situació d’emergència de salut pública i la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern de l’Estat. Es tracta d’un ajut d’entre 250 i 350 euros, segons la superfície total del local de negoci, i actualment està en fase de tramitació.  

Segells de reconeixement d’administració oberta