Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 El Pati Jaume I acull la mostra "Les màscares de Jesús Arjona" de l'1 al 20 de juny

El Pati Jaume I acull la mostra "Les màscares de Jesús Arjona" de l'1 al 20 de juny

El Pati Jaume I acull la mostra "Les màscares de Jesús Arjona" de l'1 al 20 de juny

L’exposició s’emmarca en el festival d’art tradicional africà ‘Africa’t’, impulsat per la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona
El Pati Jaume I acull la mostra "Les màscares de Jesús Arjona" de l'1 al 20 de juny Fotografia: Manel R. Granell
31/05/2021

De l’1 al 20 de juny, el Pati Jaume I acollirà l’exposició “Les màscares de Jesús Arjona”, que mostra peces acompanyades de textos i fotos de l’autor al voltant d’aquestes obres tan característiques de l’art tradicional africà. Els textos i les fotos provenen de la secció que Jesús Arjona publica al diari La República Checaque impulsa la mostra juntament amb la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament—, on l’autor explica curiositats de les seves obres mentre fa reflexionar el lector sobre un tema d’actualitat, tot relacionant-lo amb què passa o passava al punt d’origen de la peça i acompanyant aquesta reflexió amb una foto diferent que crida l’atenció. La mostra es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 21 h i dissabtes i diumenges de 10 a 14 h.

L’exposició s’emmarca en el festival d’art tradicional africà Africa’t!, impulsat per la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona. L’esdeveniment es va iniciar el passat 3 de maig amb una exposició a la floristeria 5 The Fucking Flower Shop i amb la I Ruta Tribal de Tarragona a onze comerços de la ciutat i ara es completa amb l’exposició al Pati Jaume I. Segons explica la consellera de Comerç de l’Ajuntament, María José López, l’objectiu del festival és “dinamitzar el comerç a través de la cultura, amb dues exposicions i una ruta que ens conviden a conèixer l’art tradicional africà tot visitant els nostres comerços”.

L’exposició “Floriafrica’t” mostra diferents peces d’art tradicional africà que el visitant ha de trobar entre els productes del local i que inclouen màscares, objectes quotidians i peces d’artesania, entre d’altres. La mostra es pot visitar visitar fins al 10 de juny. Paral·lelament, onze comerços de la ciutat exposen als aparadors diferents peces d’art africà en la I Ruta Tribal de Tarragona, també fins al 10 de juny. La ruta va acompanyada d’un dossier pedagògic que planteja activitats al voltant d’aquests objectes amb la finalitat de promoure inquietuds artístiques entre els més joves i promocionar el comerç de la ciutat. Els comerços participants en la I Ruta Tribal de Tarragona són Òdena (c. Sant Agustí, 19), Joieria Ramoncita (c. Sant Agustí, 21), Yves Rocher (c. Sant Agustí, 21), Farmàcia Sanromà (c. Unió, 17), Espai Nautilus (c. Reding, 9), Súper Ocio (c. Governador González, 21), El Lloro de la Negrita (c. Governador González, 23), Santiveri (c. Governador González, 24), Belles Arts Vicenç Piera (c. Canyelles, 6), Ítaca (c. Fortuny, 10) i El Señor Miyagi (c. Comte de Rius, 12).

Segells de reconeixement d’administració oberta