Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 En marxa Som Comerç TGN Market, el centre comercial virtual de l'app Som Comerç TGN

En marxa Som Comerç TGN Market, el centre comercial virtual de l'app Som Comerç TGN

En marxa Som Comerç TGN Market, el centre comercial virtual de l'app Som Comerç TGN

La Conselleria de Comerç posa a disposició del comerç local un ‘marketplace’ per presentar els seus productes i serveis i facilitar-ne la venda online
En marxa Som Comerç TGN Market, el centre comercial virtual de l'app Som Comerç TGN Fotografia: Manel R. Granell
03/06/2021

La Conselleria de Comerç ha presentat aquest dijous 3 de juny Som Comerç TGN Market, el centre comercial virtual de l’app Som Comerç TGN. Som Comerç TGN Market és una nova funcionalitat de l’app desenvolupada per l’Ajuntament de Tarragona que ofereix als comerços un aparador per presentar els seus productes i serveis al públic final i facilitar-ne així la venda online amb els sistemes propis de pagament, enviament i devolució que estableixin els comerços que es donin d’alta al servei.  

Som Comerç TGN Market es presenta, doncs, com una forma senzilla de crear una botiga a Internet amb una plataforma segura, professional i còmoda per treballar, tant per als botiguers com per als compradors, i amb la garantia de suport de la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona i l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona (EMDET). La nova funcionalitat ha estat dissenyada i desenvolupada especialment per a la ciutat.

“Aquest és un nou pas per ajudar el comerç de Tarragona en la digitalització i la recuperació”, ha afirmat la consellera de Comerç i presidenta de l’EMDET, María José López, durant una presentació que ha servit per explicar el funcionament i els detalls d’aquest nou servei de l’app Som Comerç TGN.  “La COVID-19 ha accelerat la venda per Internet a tot el món i des de la Conselleria de Comerç no podem ser aliens a la nova realitat, de manera que oferim als comerços de Tarragona, sobretot al petit comerç, que pot trobar més dificultats per encarar la digitalització, la possibilitat de connectar digitalment amb els clients actuals i potencials, arribant a un públic més ampli, i facilitant així l’augment de les vendes online” ha explicat López.

La consellera també ha destacat que “Amb Som Comerç TGN Market els comerços subscrits poden tenir sempre obert el negoci i vendre de forma segura i sense intermediaris ni comissions, ja que seran els comerços els que triaran les seves pròpies formes de pagament, enviament i devolucions”.  A més, els comerços que vulguin exposar els seus productes al marketplace podran escollir la seva manera de vendre: “No és obligatori fer venda online: poden exposar els seus productes i que el comprador els reservi o pagui i els vagi a recollir al mateix comerç; d’aquesta manera dinamitzem el comerç i també incentivem la presencialitat de les vendes”, ha afegit.

“Volem arribar a oferir el servei al major nombre de comerços possible; el nostre objectiu més immediat és que una part molt significativa dels 224 comerços que ja estan subscrits a l’app Som Comerç TGN facin servir també el marketplace, ja que és una funcionalitat que aporta molts avantatges i facilitats en la venda online i en el procés de digitalització”, ha conclòs la consellera de Comerç.  

A més dels avantatges que la nova funcionalitat ofereix als comerços, per a clients, ciutadania de Tarragona i compradors habituals a la ciutat es tracta d’un espai virtual senzill, entenedor i fàcil de fer servir perquè se sentin còmodes i segurs comprant a Som Comerç .TGN Market, de manera que puguin repetir l’experiència de compra i recomanar-la a amics, familiars o coneguts. La plataforma està dissenyada per adaptar-se a format ordinador, mòbil i tauleta i els usuaris podran utilitzar-la independentment del dispositiu que facin servir en cada moment.

El TGN Market s’activa aquest juny de 2021 després d’una prova pilot amb set comerços de la ciutat, que ofereixen els seus productes i serveis a la plataforma: D’Nas, El Lloro de la Negrita, El Señor Miyagi, Matalasseria Jordà, Tea House, Scorpios i Urly Moda. Des d’aquest mateix moment, tots els comerços que ho vulguin s’hi poden sumar, bé accedint a la funcionalitat des de la intranet de la mateixa app (per a aquells comerços que ja estan adherits a l’app Som Comerç TGN) o bé a través de TGN Comerç per a aquells comerços no subscrits a l’app. En ambdós casos, la plataforma permet activar el servei en 24-48 h i ja es pot començar a utilitzar. 

El cost de manteniment de l’app Som Comerç TGN serà de 40€ més IVA l’any a partir de 2022; fins aleshores és totalment gratuït. A més, vendre a Som Comerç TGN Market és gratuït per als primers 25 productes pujats. També es podran adquirir paquets de 500 productes per 25€ més IVA l’any. 

La inversió de la Conselleria de Comerç per a la posada en marxa de l’app Som Comerç TGN juntament amb la nova funcionalitat Som Comerç TGN Market és de 80.524,58 €, que inclouen els conceptes de la implantació de la funcionalitat, el personal contractat, el manteniment, la formació i les campanyes adreçades tant a comerciants com a client final. L’EMDET, que ja coordina l’app Som Comerç TGN, és qui s’ha encarregat també de coordinar aquest projecte i s’encarregarà a més de la comercialització, formació i assessorament a tots els comerços interessats tant en l’app com en el marketplace. També supervisarà diàriament el correcte funcionament de la plataforma.

Segells de reconeixement d'administració oberta