Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 Inaugurat el nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros

Inaugurat el nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros

Inaugurat el nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros

La Stromboli Jazz Band i els gegants del Barri del Port i del Serrallo han participat a l’acte
 Inaugurat el nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros Foto: David Oliete.
15/07/2021

El nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros ja és una realitat. Cinc parades de diferents productors de fruita, verdura i espècies de producció pròpia han participat aquest dissabte en la primera jornada d’aquest mercat de productes de venda directa, el qual pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l’entorn i dels petits productors. 

La Stromboli Jazz Band i els gegants del Barri del Port i del Serrallo han participat a l’acte d’inauguració, que també ha comptat amb la presència del president de l’empresa de Mercats de Tarragona i conseller de Comerç, Dídac Nadal; el primer Tinent d’Alcalde, Coordinador de l’Àrea de Serveis Generals i Govern obert, Jordi Fortuny; la consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes, Inés Solé; la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Maria Carme Puig; i altres representants municipals. 

El president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal, ha celebrat el tret de sortida del nou Mercat de la Pagesia i ha destacat que "no és cap secret dir que estem molt il·lusionats amb l’estrena del Nou Mercat de la Pagesia que dona resposta a una necessitat històrica de la Part Baixa de Tarragona i que està cridat a convertir-se en un nou referent de l’oferta de productes frescos, de proximitat i sense intermediaris". 

Nadal també ha afegit que "no només parlem des del punt de vista dels mercats no sedentaris o de l’alimentació sinó que volem que esdevingui un eix dinamitzador del barri, un motor cultural i un punt de trobada social" 

Cal subratllar que alguns paradistes previstos han causat baixa a darrera hora degut a confinaments provocats per la Covid-19. 

Nous paradistes

D’altra banda, cal recordar que mentre hi hagi espais disponibles al mercat, qualsevol persona interessada en participar de forma habitual o esporàdica al Mercat de la Pagesia pot presentar la seva proposta a les oficines dels Mercats de Tarragona (Passatge Cobos 4). Les bases es poden consultar al taulell d’anuncis de la pàgina web d’ESPIMSA: https://bit.ly/3urf8ZF 

Els mercats de pagès

L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments venen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.

Els mercats de pagès responen a la tendència per mantenir i promoure una agricultura local i de temporada, i un consum responsable que posi fre a la despesa en envasos i en combustible que comporten els productes d’importació. 

Segells de reconeixement d'administració oberta