Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 La Conselleria de Comerç dinamitzarà Sant Jordi amb diferents accions al voltant del llibre i de la rosa

La Conselleria de Comerç dinamitzarà Sant Jordi amb diferents accions al voltant del llibre i de la rosa

La Conselleria de Comerç dinamitzarà Sant Jordi amb diferents accions al voltant del llibre i de la rosa

Una instal·lació artística i un llibre participatiu serviran per donar suport a les llibreries i les floristeries de la ciutat
16/04/2021

La Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, amb motiu de la celebració de Sant Jordi i dins de l’estratègia de reactivació del comerç de Tarragona, ha preparat una sèrie d’accions al voltant de la diada sota el lema “Som Cultura. Som llibres i roses”, amb les quals vol dinamitzar el comerç en una data tan emblemàtica i donar suport específicament a llibreries i floristeries de la ciutat. La consellera de Comerç, María José López, ha volgut mostrar “tot el suport de la Conselleria a les llibreries i floristeries de Tarragona amb aquesta acció, conscients de les dificultats i les incerteses derivades de la situació de pandèmia que vivim”.

D’una banda, un drac de grans dimensions, amb 20 metres de llargada i dos metres d’alçada, serà a la ciutat durant els dies 23, 24 i 25 d’abril. La instal·lació comptarà amb un llenç de gairebé 100 m2, on, gràcies a la col·laboració de l’Associació d'Il·lustradores de Tarragona, s’hi dibuixaran diverses il·lustracions i motius relacionats amb la llegenda del cavaller, la princesa i el drac. Serà en el transcurs de la diada de Sant Jordi quan sobre la instal·lació es durà a terme una actuació artística que té per objectiu donar suport al sector de les llibreries i floristeries, per la qual cosa es realitzarà al costat de les parades de llibres i roses, al darrer tram de la Rambla Nova, situat al costat del Balcó del Mediterrani. L’acció serà realitzada amb pintura mural de tècnica mixta que combina el graffiti, amb l’estèncil i la pintura tradicional i l’executarà un equip de quatre il·lustradors del territori: Lluís Jiménez, Gabriela Basin, Desirée Castellar i Dawnoi Martí. Acabada l’acció artística, la instal·lació romandrà exposada els dies 24 i 25 al mateix lloc perquè pugui ser contemplada per la ciutadania.

Paral·lelament, la ciutadania tindrà l’oportunitat de ser partícip de l’elaboració del gran Llibre de Sant Jordi, que estarà instal·lat també al tram del Balcó de la Rambla Nova i al qual tothom qui ho vulgui pot fer arribar els seus dibuixos, pensaments, poemes, desitjos... o allò que més li agradaria que quedés reflectit en aquest llegat literari de la ciutat. Aquelles persones que vulguin participar-hi podran fer arribar els seus missatges en el moment d’adquirir un llibre o una rosa en qualsevol dels comerços participants d’aquesta iniciativa, que els proporcionaran un full en blanc d’edició especial per a aquest llibre de cocreació ciutadana. Aquest full es podrà descarregar també de manera anticipada al web de Comerç. La ciutadania podrà lliurar les seves aportacions a qualsevol dels comerços implicats en la campanya durant la diada o al mateix drac els dies 23, 24 i 25 d’abril a la Rambla Nova.

El llibre serà posteriorment digitalitzat amb la voluntat de crear un llibre virtual de la Diada de Sant Jordi de l’any 2021 a la ciutat de Tarragona, perquè esdevingui un record viu d’un dia molt especial, i es podrà visitar a partir del mes de maig al web de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona.

Des de la Conselleria de Comerç es fa una crida a tots els negocis de la ciutat vinculats als llibres i les roses a participar-hi, prèvia inscripció al web de Comerç.

Sorteig d’entrades per a l’espectacle ‘Bona Gent’ de Quim Masferrer

Per celebrar Sant Jordi la Conselleria de Comerç, en col·laboració amb l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, farà també el sorteig de dues invitacions dobles per a l’espectacle Bona Gent de Quim Masferrer, que es representarà el 9 de maig al Palau de Congressos de Tarragona amb totes les mesures de seguretat. Entraran en el sorteig totes aquelles persones usuàries de l’app Som Comerç TGN que registrin compres a través de l’app a les botigues adherides a l’aplicació entre el 15 i el 25 d’abril, ambdós inclosos. El sorteig es farà el 26 d’abril a les 10 h i els guanyadors es donaran a conèixer per les xarxes socials de @tgncomerç. Podeu consultar les bases del sorteig.

Segells de reconeixement d’administració oberta