Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona mantindrà l'exempció de la taxa de terrasses als bars i restaurants

L'Ajuntament de Tarragona mantindrà l'exempció de la taxa de terrasses als bars i restaurants

L'Ajuntament de Tarragona mantindrà l'exempció de la taxa de terrasses als bars i restaurants

Es pretén la recuperació d'aquest sector fins que la normativa no els permeti treballar a ple rendiment
L'Ajuntament de Tarragona mantindrà l'exempció de la taxa de terrasses als bars i restaurants Foto: Isaias Mena.
01/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona mantindrà l’exempció de la taxa d’ocupació pública per les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat pel darrer trimestre del 2021. A més, també s’ha renovat l’autorització d’ocupació pública de terrasses temporals. D’aquesta manera, es vol continuar donant suport als establiments de la restauració que encara estan subjectes a restriccions d’horari i de aforament a l’interior —només poden donar servei al 50% de la seva capacitat.  

El portaveu del govern municipal, Manel Castaño, ha explicat que “tot i que aquesta setmana el PROCICAT ha relaxat algunes mesures, es manté la restricció d’aforament a l’interior dels locals, fet que provoca que els bars i restaurants no puguin treballar a ple rendiment. Per aquesta raó, des de l’ajuntament creiem que hem de prorrogar les mesures excepcionals”.  

La intenció de l’Ajuntament és mantenir aquestes mesures mentre la situació no es normalitzi i els bars i restaurants no puguin exercir la seva activitat sense restriccions, tant d’aforaments com d’horaris, per tal de contribuir en la recuperació del sector. En aquest sentit, Castaño ha posat de manifest que “segons l’evolució de la pandèmia, es valorarà el retorn a la normalitat en l’àmbit de les terrasses i pagament de taxes a partir del mes de gener”. 

Des del passat mes de març de 2020, les terrasses de bars i restaurants de Tarragona no estan subjectes a la taxa d’ocupació pública. A més des de l’agost de 2020, l’ajuntament ha renovat també l’autorització d’ocupació pública de terrasses temporals de manera ininterrompuda. 

Segells de reconeixement d’administració oberta