Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 Som Cultura. El Gran Llibre de Sant Jordi

Som Cultura. El Gran Llibre de Sant Jordi

Som Cultura. El Gran Llibre de Sant Jordi

Quasi 200 aportacions artístiques i literàries formen part d'aquest gran llegat
Som Cultura. El Gran Llibre de Sant Jordi Fotografia: Manel R. Granell
11/06/2021

Aprofitant la Diada de Sant Jordi, des de la Conselleria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona es va impulsar la iniciativa del Gran Llibre de Sant Jordi, emmarcada dins de la subcampanya comercial Som Cultura, la qual s'integra dins del programa d’actuacions de promoció i dinamització comercial de Tarragona 2021.

Per dur a terme la confecció d'aquest llibre, el qual es vol convertir en un bonic llegat de ciutat vinculat a un dia ple d'emocions i sentiments, es va donar visibilitat a la iniciativa animant la jornada amb una performance artística. Consistia en la instal·lació d'un drac de grans dimensions, de 20 metres de llarg i 2 metres d'alçada, cobert per un llenç blanc de quasi 100 m2 de superfície, on, durant la jornada, i gràcies a la inestimable col·laboració de l'Associació d'Il·lustradors de Tarragona, s'anaven dibuixant diversos motius de la llegenda de sant Jordi.

Durant la diada del 23 d'abril, milers de tarragonines i tarragonins van apropar-se encuriosits al darrer tram de la Rambla Nova, el més proper al Balcó del Mediterrani, per contemplar la bestiola, la qual reposava afablement mentre se l'anava dibuixant i pintant. Els més petits, plens d'il·lusió, feien entrega de les seves imaginatives i originals creacions, arrossegant de la mà els seus familiars, per descobrir, després, cada una de les il·lustracions que engalanaven al Drac.

Present fins al vespre del diumenge 25 d'abril, el Drac va rebre la visita de més de deu mil persones, que ens van ajudar a recopilar les quasi dues-centes obres, entre pintures, poemes, dedicatòries i desitjos, que ara trobareu en aquest magnífic llibre.

Gràcies a la col·laboració dels floristes i llibreters de Tarragona, la ciutadania va poder conèixer la iniciativa del Gran Llibre de Sant Jordi Tgn 2021 i participar-hi. A tots ells els estem molt agraïts.

No espereu més, i feu-li una ullada aquí
O descarregueu-vos-el aquí (20 MB)

Segells de reconeixement d’administració oberta