Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 Tarragona Ràdio celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un programa especial des del Mercat

Tarragona Ràdio celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un programa especial des del Mercat

Tarragona Ràdio celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un programa especial des del Mercat

El mitjà commemora el 35 aniversari i aquesta jornada reivindicativa amb una publicació en la qual repassa la seva història, programació i plantilla
08/03/2021

El paper vital i essencial de la dona en totes les arestes de la vida professional és un dels grans eixos de la programació especial que Tarragona Ràdio ha emès aquest dilluns des de la parada La Teca i la Meca, del Mercat central, des de les deu del matí i fins a dos quarts de dues del migdia.

Els continguts que s’han preparat per aquest especial volen posar de manifest l’aportació de les dones en àmbits professionals molt diversos que, a vegades, no han tingut el mateix reconeixement institucional que altres ocupacions i també fer un homenatge a totes aquelles treballadores silencioses, a més de fer un exercici de recuperació de memòria històrica i avançar alguns dels nous graus professionals que treballaran per fomentar la igualtat entre gèneres.

D’aquesta manera, es preveu la participació de la consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Carla Aguilar Cunill. També la presentació de l’estudi ‘La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria’ de Sara Masalias i Ramon Gabriel, un treball que ha estat reconegut amb els Premis Tarragonès que entrega el Consell Comarcal. A més a més, es presentarà el nou grau en Estudis de Gènere i Política d’Igualtat que la URV prepara de cara al curs lectiu 2022-2023.

Isabel Ordóñez García, una veïna de Bonavista de 68 anys, ha estat una altra de les protagonistes del programa. Ordóñez va viure a les barraques a tocar del Francolí, davant de l’antiga Tabacalera, eren 11 germans. De petita no va jugar mai, perquè havia de cuidar els seus germans petits. Un cop a Bonavista, on només hi havia dos carrers, va lluitar molt, com altres dones d’aquest barri tarragoní per aconseguir millores com una escola, un centre mèdic o carrers asfaltats. També ha relatat com van aconseguir drets laborals, avançant cap a la igualtat. La Isabel representa tota una generació de dones que van aixecar el país i van dignificar aquest barri tarragoní. Una autèntica lliçó de vida.   

D’altra banda, s'ha recollit la lectura dels diferents manifestos i l’espai informatiu també ha ofert altres informacions d’interès, entre les quals s’hi inclouen les actuacions de l’àrea de Promoció de Salut Pública de l’Ajuntament sobre la sexualitat femenina i les intervencions de dones que es dediquen en l’àmbit de l’esport. En l’àmbit cultural, s'ha gaudit de les actuacions de Maria Moss i Susanes, a més a més de la lectura de textos a càrrec de les guanyadores del concurs Relats de Dones de l’any 2020.

Una publicació especial centrada en el 35 aniversari i la igualtat de gènere

El Dia Internacional de la Dona Treballadora és també la data que escollida per repartir la publicació especial que Tarragona Ràdio ha preparat per a commemorar el 35 aniversari, celebrat el 17 de febrer.  L’emissora pública ho té clar: una decisió simbòlica per a una aposta efectiva.

La sortida d’aquest especial no és casual, ja que el fet de coincidir amb un dia de lluita i reivindicacions necessàries mostra la necessitat de Tarragona Ràdio de situar-se a l’avantguarda de les polítiques feministes d’igualtat de gènere i de diversitat, atesa la responsabilitat social i pedagògica que especialment cal exigir als mitjans públics.

En l’especial, de 32 pàgines, els lectors i lectores podran trobar-hi un resum de la història de Tarragona Ràdio, però també les apostes de futur del mitjà, que passen per una nova pàgina web i per l’aposta de continguts com el podcast. A més a més, la publicació recull un ampli resum de la graella actual i dels programes, posant especial èmfasi a locutores, locutors, tècnics, tècniques i tot el personal que treballa cada dia per fer possible una programació pròpia que s’allarga durant tota la jornada, amb continguts de qualitat, proximitat i de servei públic.

Consulteu Incorruptibles, la revista especial per celebrar els 35 annys de Tarragona Ràdio (PDF). 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta