Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 Afectacions a la via pública pels actes de Setmana Santa i retirada de terrasses i altres elements

Afectacions a la via pública pels actes de Setmana Santa i retirada de terrasses i altres elements

Afectacions a la via pública pels actes de Setmana Santa i retirada de terrasses i altres elements

Es recomana evitar en tot moment el creuament de les processons i respectar la ubicació de les tanques
12/04/2022

L’Ajuntament de Tarragona informa de les afectacions a la via pública derivades dels recorreguts dels diferents actes i processons de la Setmana Santa a la ciutat, que es poden consultar en aquest ban publicat a la seu electrònica. Així mateix, es demana la màxima col·laboració i es fan una sèrie de recomanacions als propietaris d'establiments de restauració, veïnat i assistents en general, per tal de garantir la seguretat de les persones i dels béns, evitar conseqüències negatives i aconseguir el màxim lluïment i solemnitat dels actes programats.

Actes

Els actes amb afectacions a la via pública dels propers dies són els següents

Dimarts 12 d’abril

 • 20 h. Processó dels Natzarens per carrers de la Part Alta (Rb. Vella, Portalet, pl. de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria, pl. del Rei, Santa Anna, pl. Fòrum, Merceria, Major, Baixada de Misericòrdia, pl. Font, Portalet, Rb. Vella fins església Sant Francesc).

Dimecres 13 d’abril

 • 18.30 h. Anada a la Processó del Dolor per carrers del centre de la ciutat (pl. Prim, Gasòmetre, Soler, pl. Corsini, Cañellas, Rb. Nova, Unió i pl. Prim).

Dijous 14 d’abril

 • 19 h. Esmendada dels Misteris del Gremi de Marejants pel centre de la ciutat (des de St. Agustí fins a la Rambla Nova).
 • 23.45 h. Via Crucis de la Germandat del Sant Ecce-Homo fins al Santuari de la Verge del Loreto (des de l’av. Maria Cristina pel camí antic del Llorito).

Divendres 15 d’abril

 • 06.15 h. Via Crucis Processional per carrers de la Part Alta (pl. del Rei, Pla de la Seu, Les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, pl. St. Joan, Baixada del Roser, Salines, St. Domènec, pl. de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i pl. del Rei) 10h. Via Crucis Església de Sant Pau (La Popular, Rb. P. Ll. Companys, Enric Ossó, pl. Orleans).
 • 16 h. Recollida de Misteris des de pl. del Rei a Rambla Vella, pl. Verdaguer, Rb. Nova, Unió i Part Alta (pl. Pagesia i Pla de la Seu).
 • 19.30 h. Processó del Sant Enterrament per carrers de la Part Alta (pl. del Rei, Portella, Pg. De St. Antoni, Portal de St. Antoni, pl. de Sant Antoni, Descalços, arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Merceria, pl. dels Cols, Major, Baixa de la Misericòrdia, pl. de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Trinquet Nou, pl. de l’Esperidió, Baixada de la Pescateria i pl. del Rei).

Dissabte 16 d’abril

 • 18 h. Processó de la Mare de Déu de la Soledat per carrers de la Part Alta (pl. del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu).

Obligacions i recomanacions

Per al correcte desenvolupament dels actes, es demana a tota la ciutadania i als establiments inclosos en els recorreguts previstos la seva col·laboració durant els actes i es tinguin en compte les recomanacions de bones pràctiques següents:

 1. Es recorda als establiments de restauració ubicats dins dels recorreguts previstos que tinguin terrasses instal·lades, que hauran de desmuntar-les durant la celebració de les processons, així com els tamborets, tauletes altes o botes, cadires, ombrel·les, barres, jardineres i altres objectes situats a la via pública, d’acord amb els horaris previstos i, si més no, seguint les instruccions dels Serveis de la Guàrdia Urbana i de Protecció Civil. Es recomana organitzar aquestes retirades amb previsió i no esperar al darrer moment per evitar situacions conflictives.
 2. Durant la celebració de la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, el dia 15 d’abril, a més, tots els establiments, inclosos els que estiguin tancats, procuraran tenir apagat qualsevol tipus de música, llum de rètols, aparadors i qualsevol altre que afecti negativament les especials característiques de solemnitat de la Processó, la qual té previst el seu inici a les 19.30 h.
 3. Donada l’especial característica dels actes i en interès general de la població, s’espera dels establiments de restauració, bars i similars que estiguin oberts durant la celebració de les diverses processons, la seva col·laboració i disposició, facilitant la utilització dels seus serveis higiènics al públic en general i, de manera especial, a aquells col·lectius de persones amb necessitats especials, gent gran i infants.
 4. Els veïns i espectadors que assisteixin als diversos actes i processons, per raons de seguretat, cal que segueixin les recomanacions següents:
  • Evitar en tot moment el creuament de les processons durant la seva celebració, utilitzant de manera alternativa les indicacions que a l’efecte siguin donades pels Serveis de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i dels voluntaris i membres de la pròpia organització dels actes.
  • Respectar la ubicació de les tanques i bandes d’abalisament de protecció i delimitació que siguin instal·lades, evitant-ne en tot moment el seu desplaçament o trencament. En aquest sentit, dites tanques i abalisaments instal·lats en els itineraris i diversos espais a la via pública indiquen distàncies de seguretat, tant pels membres de les Confraries com pel públic en general.
  • Caldrà, així mateix, que els espectadors tinguin especial cura a respectar els espais i indrets d’interès cultural i els espais verds públics.

L’Ajuntament recorda igualment que, d’acord amb les condicions que han de regir les autoritzacions de l’ocupació de la via pública amb terrasses i similars dels establiments d’hostaleria i restauració de Tarragona vigents, serà suficient el simple requeriment per part dels Serveis de la Guàrdia Urbana vers aquesta retirada de terrasses i altres elements ubicats a la via pública, per resoldre qualsevol incidència que afecti al bon desenvolupament dels actes programats per a la Setmana Santa.

Per a més informació, consulteu el ban publicat a la seu electrònica de l’Ajuntament.

Segells de reconeixement d'administració oberta