Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 Afectacions al trànsit per les jornades 'Tarragona sobre rodes'

Afectacions al trànsit per les jornades 'Tarragona sobre rodes'

Afectacions al trànsit per les jornades 'Tarragona sobre rodes'

Divendres i dissabte hi haurà restriccions en trams de carrers com la Rambla Nova, Sant Francesc i Unió
16/06/2022

En el marc de les jornades ‘Tarragona sobre rodes’ que impulsa la Conselleria de Comerç amb la col·laboració de la Conselleria de Mobilitat i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona per aquests dies, es tallaran al trànsit alguns carrers del centre de la ciutat. Concretament, des d’aquesta nit a les 22 h fins dissabte 18 a les 23.30 h, els vehicles no podran circular:

  • Per la Rambla Nova (des del Monument en honor als Herois de 2811 —estàtua dels Despullats— fins al Balcó del Mediterrani).
  • Pel carrer de Sant Francesc (a partir del carrer d’August). 
  • Pel carrer Unió (fins al carrer del Governador González).  

Pel que fa a les activitats de càrrega i descàrrega, s’hauran d’ajustar a aquests horaris. De manera excepcional es deixarà accedir als vehicles dels veïns i veïnes dels aparcaments de la zona de Méndez Núñez i del Governador González que ho puguin acreditar pel carrer de Sant Francesc. L’accés a l’aparcament de la plaça de Corsini i de particulars es farà pel carrer de Fortuny des del carrer del Gasòmetre. A l’aparcament del darrer tram de la Rambla Nova, en canvi, es podrà accedir a través del carrer d’Adrià.  

Amb l’objectiu de mostrar a la ciutadania com seria una Tarragona més verda i segura, menys contaminada i amb més protagonisme per als vianants, l’Ajuntament de Tarragona organitza unes jornades de sensibilització sobre l’ús dels vehicles menys contaminants com cotxes i motocicletes elèctriques, bicicletes i vehicles de mobilitat personal. 

Aquestes jornades tindran com a epicentre la Rambla Nova, així com la plaça Verdaguer. La Rambla Nova es dividirà per trams: un es dedicarà a tallers de vialitat, un altre als cotxes elèctrics, on diferents concessionaris cediran els seus vehicles per a provar-los i, un tercer tram, per a bicicletes elèctriques i on també es faran exhibicions d’skates. Les coques de la Rambla Nova es convertiran en expositors de cotxes, motos, patinets i bicicletes elèctriques, bicicletes manuals, monopatins... i altres elements de mobilitat personal de baix impacte. A banda i banda de les coques, la calçada es convertirà en un circuit per testejar els diferents vehicles exposats, gentilesa dels principals concessionaris de la ciutat.  

De la mateixa manera, el petit comerç també estarà present de la mà de botigues locals com PCBox, Monopatin Shop, Ebroh TGN, i altres comerços locals especialitzats en bicicletes. També hi participarà Decathlon, que s’ha bolcat amb la iniciativa. 

La Conselleria de Territori, en coordinació amb les empreses de patinets elèctrics que operen a la ciutat, posaran a disposició els seus vehicles de mobilitat personal perquè a través del Patronat Municipal de Turisme es facin visites guiades pels monuments històrics de la ciutat. 

Finalment, també hi haurà Dj’s i xarangues com Tocabemolls i Pujats de To que recorreran el centre de la ciutat amb l’objectiu de portar la gent per tot el teixit comercial del nucli central de Tarragona. 

Segells de reconeixement d'administració oberta