Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 El Fòrum Vinarium torna aquest cap de setmana a la Part Alta

El Fòrum Vinarium torna aquest cap de setmana a la Part Alta

El Fòrum Vinarium torna aquest cap de setmana a la Part Alta

La novetat d’enguany són un vi i dues tapes solidàries a favor del Club Vaixell
08/11/2022

Aquest dimarts s’ha presentat la III Fira Fòrum Vinarium, una iniciativa promoguda per la Bodega Gerard, amb col·laboració de la Conselleria de Comerç, els diferents establiments de restauració del Fòrum i enguany també, amb la participació del Club Vaixell. 

Els propers dies 12 i 13 de novembre, dissabte per la tarda i diumenge tot el dia, 16 cellers oferiran els seus productes de vins, vermuts, cerveses i caves, que aniran acompanyats de 9 tapes per al maridatge corresponent. Durant tot el cap de setmana també hi haurà espectacles de música en directe a la plaça; el tradicional intercanvi de xapes de cava i altres novetats com la del Fotomatón 360 graus a càrrec d’Ebrefesta el diumenge al matí, on els participants a la Fira podran gaudir de una foto gratuïta de record. 

El conseller de Comerç, Dídac Nadal, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de participació de l’any passat i ha volgut “agrair un any més la complicitat de tots els participants”. Nadal ha reiterat “que activitats com aquesta que ajuden a dinamitzar el comerç i la vida d’un barri, amb productes i accions del territori, sempre seran una bona opció per la conselleria i per aquesta ciutat, en definitiva”.  

Gerard Esquerré, de la Bodega Gerard, ha explicat que “és la tercera edició perquè a partir d’ara volem fer-ne dues l’any: una al maig per la primavera i l’altra ara, al novembre de cara a la tardor”. Esquerré també ha convidat a tothom a assistir-hi afegint que “s’oferirà música en directe i de grups tarragonins com la Txaranga Tocabemolls i d’altres sorpreses al llarg del cap de setmana” i finalment ha volgut agrair la implicació de l’Ajuntament i la resta de comerços. 

Per la seva banda, Neus Bosch, en representació dels hostalers que oferiran les tapes, ha remarcat que “estaran elaborades amb molta il·lusió i amb la voluntat de fer ressorgir una vegada més aquesta plaça”. Els representants dels establiments que col·laboren, sota el nom del Fòrum dels Barris, també col·laboraran aportant plats, gots i coberts sostenibles. Finalment Gemma Fusté, en representació del Club Vaixell, ha aprofitat per recordar que aquesta és una entitat sense ànim de lucre i amb més de 50 anys d’història a la ciutat, que compta només amb personal voluntari i que iniciatives com aquesta ajuden molt a la seva tasca diària.  

La part solidària de la Fira es resumeix en un vi solidari i dos àpats populars que es faran diumenge al migdia, de la mà del Cup Vell i el Restaurant Arrieta, que oferiran una Musclada i una fideuà a 3,5 € la ració.  

La resta de tapes seran a 3 € i el preu genèric de la Fira serà de 12 € per a dues begudes i una tapa.  

Relació dels 16 cellers i 9 restaurants participants

Cellers

 1. Conreria d'Escaladei  
 2. Clos Galena 
 3. Mas de les Vinyes  
 4. Mas Vicenç  
 5. Bielsa Ruano 
 6. Celler Blanch  
 7. Magrinyà Calaf  
 8. Twins 
 9. Vermut Medusa 
 10. Clos Montblanc  
 11. Altavins 
 12. Germans Balart 
 13. Cap d'ona 
 14. Stivins 
 15. Monvins 
 16. Pallarades 

Restaurants

 1. Tàrakon 
 2. La Fresca del Fòrum 
 3. Carns Carme i Magí 
 4. Merceria 34 
 5. La vermuteria del fòrum 
 6. La casa del vermut 
 7. Tabularium 
 8. Home Run 
 9. Pa i Oli 
Segells de reconeixement d'administració oberta