Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 Els Mercats de Tarragona celebren el seu doble aniversari amb taulers de jocs tradicional a la plaça Corsini i una fideuà popular a Torreforta

Els Mercats de Tarragona celebren el seu doble aniversari amb taulers de jocs tradicional a la plaça Corsini i una fideuà popular a Torreforta

Els Mercats de Tarragona celebren el seu doble aniversari amb taulers de jocs tradicional a la plaça Corsini i una fideuà popular a Torreforta

Aquest 16 de març es compleixen 40 anys de la inauguració del Mercat de Torreforta i 5 del nou edifici del Mercat Central
Els Mercats de Tarragona celebren el seu doble aniversari amb taulers de jocs tradicional a la plaça Corsini i una fideuà popular a Torreforta Foto: Carlos Domènech.
16/03/2022

ACTUALITZACIÓ: degut a les previsions meteorològiques d'aquest cap de setmana, la instal·lació dels "Jocs a Plaça" a la Plaça Corsini queda ajornada fins a nou avís. Properament es comunicarà la nova data de posada en marxa del projecte.

Els Mercats de Tarragona estan de doble aniversari: avui 16 de març de 2022 es compleixen 40 anys de la inauguració del Mercat de Torreforta i 5 anys de l’obertura del nou edifici del Mercat Central després de la seva remodelació. Entre els actes programats més destacats destaquen una fideuà popular al Mercat de Torreforta prevista per aquest dissabte i el projecte “Jocs a Plaça”, que contempla la instal·lació al terra de la plaça Corsini de cinc jocs tradicionals gegants per tal que els nens i nenes de la ciutat puguin jugar-hi al carrer: escacs, tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes.

Aquestes activitats es complementaran també aquest cap de setmana amb actuacions musicals de “El Último Vinilo” als dos mercats, una gimcama familiar a càrrec de la Biblioteca Pepita Ferrer i una tarda de música i tapes al Mercat de Torreforta. A més, en els propers dies també està prevista la instal·lació d’un mural commemoratiu a l’exterior de la façana del Mercat de Torreforta.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha destacat la rellevància d’aquest doble aniversari i ha afegit que "amb els temps que corren donem més valor que mai al fet de tenir dos motius de celebració tan importants. És per això que des de l’empresa pública de Mercats hem organitzat un seguit d’activitats lúdiques i festives per posar en valor el pas del temps als nostres mercats i destacar com s’han convertir en dos eixos fonamentals de la vida comercial, social i cultural dels seus respectius barris". Nadal també ha conclòs afegint: "Vull donar el meu més sincer agraïment a tots els treballadors i treballadores de l’empresa pública de Mercats, així com als paradistes del Mercat Central i Torreforta, per fer possible que any rere any els mercats de la nostra ciutat es consolidin com un autèntic referent".

A l’acte també hi han assistit Montse Bertran, paradista i presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat Central; l’il·lustrador Edu Polo i representants del col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona.

Decoració especial i jocs per als més petits al Mercat Central

El projecte “Jocs a Plaça” entrarà en funcionament a partir d’aquest dissabte 19 de març. El terra de la plaça Corsini acollirà la instal·lació permanent de cinc vinils il·lustrats pel tarragoní Edu Polo que representaran el tauler de cinc jocs tradicionals gegants: escacs, tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes. Cada joc disposarà d’un cartell informatiu amb les instruccions i edat de joc recomanada. Les peces per jugar-hi es podran recollir en préstec a la consigna del Mercat Central. Els “Jocs a Plaça” han estat dissenyats per a ser utilitzats de forma oberta, pública i responsable per aquells nens i nenes que ho desitgin seguint les edats recomanades. Els pares/mares/tutors han de vetllar per l’ús adequat dels jocs, així com pel correcte manteniment de les peces i taulers.

D’altra banda, el Mercat Central també comptarà amb una decoració especial de les seves pèrgoles interiors amb motiu del 5è aniversari, així com amb l’actuació musical de “El Último Vinilo” dissabte 19 de març a partir de les 13.30h, una estona abans de la representació teatral de la Vella Quaresma, prevista com cada dissabte a les 18.05h, just després del Carilló.

Fideuà, música i tapes a Torreforta

La fideuà popular organitzada al Mercat de Torreforta, a càrrec de Pitu Mosquits i prevista per aquest dissabte 19 de març, a partir de les 13.30 h, serà el plat fort de la celebració del seu 40è aniversari. Els tiquets per ració, a un preu de 4 euros i amb consumició gratuïta, ja es poden adquirir a les parades del mateix mercat.

El dia abans però, serà el torn de la gimcama familiar pel Mercat organitzada per la Biblioteca Pepita Ferrer. Tindrà lloc el divendres 18 de març a les 17.30 h i les inscripcions ja es poden fer al taulell de la sala infantil de la biblioteca. La tarda de divendres al Mercat de Torreforta acabarà amb l’actuació musical en directe de “El Último Vinilo” i una degustació de tapes, que pretén reunir a paradistes, familiars, amics i veïns per celebrar conjuntament aquests 40 anys d’història del mercat.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta