Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 Èxit rotund dels Bons Comerç Tgn

Èxit rotund dels Bons Comerç Tgn

Èxit rotund dels Bons Comerç Tgn

L’impacte en l’economia de la ciutat ha estat molt superior a la previsió inicial d’1,5 milions d’euros, ja que se situa en 1.757.590,81 euros
Èxit rotund dels Bons Comerç Tgn D'esquerre a dreta, Lluís Colet, Laura Roigé, Dídac Nadal i Judit Sentís.
19/01/2022

Satisfacció màxima a la conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona pels resultats dels Bons Comerç Tgn. Més d’1,7 milions d’euros és l’impacte econòmic d’una campanya que va néixer el passat mes d’octubre com un estímul comercial i ciutadà en un moment en què la pandèmia havia afectat sectors com el petit comerç. L’estimació inicial de la conselleria de Comerç era de 1.50.000 euros i, el resultat final, ha estat d’1.757.590,81 euros. Pel que fa a la despesa mitjana per bo bescanviat ha estat de 18,59 euros, mentre que la despesa mitjana per venda amb bons s’ha situat en 58,66 euros. Així mateix, s’han bescanviat 94.544 bons en les 29.963 operacions que s’han realitzat.

“La satisfacció és màxima. El nou impuls que hem donat des de la conselleria de Comerç s’ha notat amb uns bons resultats i l’exemple són l’èxit de les campanyes, des del Black Friday a la de Nadal”, apunta el conseller de Comerç, Dídac Nadal.  

La campanya va finalitzar el 31 de desembre i l’impacte en l’economia de la ciutat ha estat molt superior a la previsió inicial, situada en 1,5 milions d’euros. “Vam posar en joc 500.000 euros per la campanya i, en contrapartida, la repercussió ha estat de més d’1.5 milió d’euros”, subratlla Nadal.

"La campanya Bons Comerç Tgn ha sigut molt més que un estímul econòmic pel teixit comercial de la nostra ciutat. Ha sigut un impuls en la mentalitat del comerç, tota la dinamització programada des de Comerç i Mercats de Tarragona s’ha traduït en unes ganes d’ocupar els carrers per part de la ciutadania que no s’havia vist en els últims anys. S’ha produït una interacció entre els tarragonins i tarragonines i els comerciants. Ha estat un canvi de mentalitat molt il·lusionadora. La campanya dels bons ha suposat un punt d’inflexió perquè s’ha vist més gent a la ciutat i als comerços que mai i, sobretot, hi ha hagut una necessitat de ser protagonistes de la ciutat. Aquests dies hem demostrat que som una ciutat comercial, estem orgullosos de la nostra ciutat i tenim ganes de fer coses”. I ha afegit Nadal: “Mentre sigui regidor la ciutat es dinamitzarà com s’està estat fent, i això passarà amb bons o sense bons comerç. Som una gran capital i comercialment s’ha demostrat que també”.

Per la seva part, la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, ha destacat “la gran entesa i coordinació entre la Cambra i la conselleria de Comerç. És la primera vegada que a Tarragona disposàvem d’uns bons comerç i ho hem fet possible en un moment tan difícil i tan necessari. No hi ha hagut ni una sola incidència i els comerços han cobrat immediatament i això també ha fet que s’animessin a participar-hi”.

En la mateixa línia s’ha expressat l’empresari Lluís Colet que ha remarcat que per “cada bo ha representat 18 euros en vendes. Ha funcionat molt bé i ha aportat un plus de venda en un moment molt necessari després d’haver estat tancats per la pandèmia”. Colet ha afegit que els Bons Comerç han permès introduir-se a molta gent i comerços en l’ús de les noves tecnologies. “Hem fet un pas endavant en l’ús de la tecnologia i això és bo”.

Finalment, la dinamitzadora de la Via T, Judit Sentís, ha afegit que aquesta campanya d’incentiu comercial “ha superat les expectatives i l’impacte econòmic ha estat molt elevat. Partíem d’una situació delicada i ha ajudat que el tancament de 2021 hagi estat bo”.

Els Bons Comerç en xifres

Facturació acumulada 

1.757.590,81 € 

Nombre d'operacions 

29.963 

Total Bons bescanviats 

94.544 

Despesa mitjana per Bo bescanviat 

18,59 € 

Despesa mitjana per venta amb Bons 

58,66 € 

Activitats de dinamització comercial 

Així mateix, les activitats de dinamització comercial també han estat un èxit.Tant des de la conselleria de Comerç com des de l’empresa de Mercats de Tarragona estem molt satisfets per la gran acollida de les activitats programades”, manifesta el conseller Dídac Nadal. “Han estat un gran estímul comercial. El centre i els barris han bullit d’activitat, amb una programació pensada especialment per a famílies. Han estat activitats que mai havien tingut lloc a la ciutat. Una programació àmplia i variada que combinava iniciatives innovadores amb els actes més tradicionals i solidaris”. 

Les activitats en xifres 

 • Escenari Amic/ga Invisible (desenes d’actuacions d’entitats) 
 • Tallers Màgics itinerants (aprox: uns 150 nens i nenes) 
 • Tobogan gegant itinerant (aprox: més de 9.000 baixades) 
 • Campanya Art Urbà  
 • Tió de Nadal de grans dimensions itinerant.  
 • Espectacle Pare Noel itinerant.  
 • Follets màgics, ballarins que han passat per desenes de comerços.  
 • La primera Festa de Cap d’any infantil va repartir 365 nassos solidaris  
 • Escacs – 165 Partides 
 • Gimcana aparcadors al centre i a altres eixos comercials com el de Sant Pere i Sant Pau; i el Barri del Port.
 • Pessebres al Mercat Central i al Mercat de Torreforta 
 • Fira de Nadal (noves casetes de fusta) 
 • Fira d’Artesania 
 • Fira de l’Oli   
 • Nombroses actuacions de música en directe al Mercat Central 
 • Espectacular actuació Banda Unió Musical de Tarragona Pl. Corsini          
 • 2n any: Punt de Recollida de comandes exterior Mercat Central     

Solidaritat/actes socials:

 • Visita avis i àvies Residència La Mercè 
 • Guarnició nadalenca als dos mercats de la Fundació Estela  
 • Venda gorres AFANOC i calendaris solidaris Mossos d’Esquadra 
 • Recollida de joguines amb la Creu Roja 
 • Venda galetes solidàries de l’escola EscoTarraco  
 • Venda del cotilló sense plàstic de la cooperativa El Far 
 • Sang  Silvestre i Lliurament Dorsal St. Silvestre 
 • Continua, com sempre, la recollida solidària d’aliments.  

“Han estat moltes les activitats hi ha hagut una simbiosi entre entitats, Ajuntament i Mercats de Tarragona i és la nostra obligació que aquesta responsabilitat social continuï i s’estengui”, conclou el conseller de Comerç, Dídac Nadal. 

Segells de reconeixement d'administració oberta