Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 Instal·lats a la plaça Corsini els cinc taulers de jocs tradicionals del projecte Jocs a Plaça

Instal·lats a la plaça Corsini els cinc taulers de jocs tradicionals del projecte Jocs a Plaça

Instal·lats a la plaça Corsini els cinc taulers de jocs tradicionals del projecte Jocs a Plaça

Els més petits podran gaudir al carrer de jocs tradicionals com els escacs, el tres en ratlla, l’escala, la xarranca i les xapes
Instal·lats a la plaça Corsini els cinc taulers de jocs tradicionals del projecte Jocs a Plaça Foto: David Oliete - Mercats de Tarragona.
01/04/2022

La superfície de la plaça Corsini compta des d’aquest divendres amb un conjunt de cinc taulers de jocs tradicionals de gran format destinats als nens i nenes de la ciutat. El projecte, anomenat Jocs a Plaça, permetrà que els més petits puguin jugar al carrer a diversos jocs tradicionals com els escacs, el tres en ratlla, l’escala, la xarranca i un camp de xapes.

Tots ells han estat il·lustrats pel tarragoní Edu Polo i compten amb motius gràfics vinculats a l’alimentació i als elements característics del Mercat Central. La iniciativa s’ha impulsat amb motiu del 5è aniversari de la remodelació del Mercat Central arrel d’una proposta del col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona. Després d’haver d’ajornar la seva instal·lació uns dies per motius meteorològics, des d’avui mateix ja estan tots els jocs a disposició dels més petits.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha subratllat que “la plaça Corsini és des d'avui una mica més bonica, alegre i amable. Els jocs a terra vinilats, amb el meravellós disseny del tarragoní Edu Polo, donen resposta a una de les reivindicacions més històriques de la zona centre de la ciutat. Moltes gràcies a l'entitat Tecletes que van proposar la idea a l'empresa de Mercats, donant resposta al repte de conciliar l'activitat del dia a dia de la plaça amb les necessitats de les famílies".

Préstec a consigna del Mercat

Cada joc disposarà d’un cartell informatiu amb les instruccions i edat de joc recomanada. Les peces per jugar-hi es podran recollir en préstec a la Consigna del Mercat Central. Els “Jocs a Plaça” han estat dissenyats per a ser utilitzats de forma oberta, pública i responsable per aquells nens i nenes que ho desitgin seguint les edats recomanades. Els pares/mares/tutors han de vetllar per l’ús adequat dels jocs, així com pel correcte manteniment de les peces i taulers.

Segells de reconeixement d'administració oberta