Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 La representació teatral de la Vella Quaresma als Mercats recupera el seu format presencial

La representació teatral de la Vella Quaresma als Mercats recupera el seu format presencial

La representació teatral de la Vella Quaresma als Mercats recupera el seu format presencial

Des d’aquest divendres i fins al 16 d’abril, el Mercat de Torreforta i el Mercat Central acolliran setmanalment el tall de les set cames del personatge
02/03/2022

La tradicional representació teatral de la figura de la Vella Quaresma als Mercats de Tarragona recupera enguany el seu format presencial. Després d’una passada edició marcada per la pandèmia, en la qual es van enregistrar en format audiovisual els set capítols, els nens i nenes de la ciutat podran tornar a gaudir aquest any de la iniciativa en directe.

Aquest divendres 4 de març a partir de les 18.05 h el Mercat de Torreforta acollirà la primera de les set representacions, on es tallarà la primera cama de la Vella Quaresma. Per la seva banda, el Mercat Central serà l’encarregat d’acollir les altres sis representacions, que se celebraran a partir de la propera setmana cada dissabte a les 18.05 h fins al 16 d’abril a l’interior del mercat, just després que soni el carilló.

La representació de la Vella Quaresma, que celebra la quarta edició, és una proposta impulsada pels Mercats de Tarragona amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona. El projecte compta amb la direcció artística de Joan Rioné i la participació dels actors i actrius de la companyia (H)istrionis Teatre.

De Carnaval a Pasqua

La Vella Quaresma és la representació gràfica del temps quaresmal, que va de dimecres de cendra fins a Setmana Santa. És temps de dejuni i abstinència, així com de preparació per a la Pasqua. Les set cames de la Vella Quaresma simbolitzen les set setmanes que separen el final de Carnaval de la Pasqua. Durant aquest període, el Mercat Central de Tarragona exposa una gran figura de la Vella Quaresma.

Segells de reconeixement d'administració oberta