Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2022 L'art urbà torna a envair els carrers i places de Tarragona

L'art urbà torna a envair els carrers i places de Tarragona

L'art urbà torna a envair els carrers i places de Tarragona

La Conselleria de Comerç se suma a la iniciativa Som art urbà per continuar rehabilitant espais degradats i dignificar la ciutat amb les obres murals d’artistes tarragonins
L'art urbà torna a envair els carrers i places de Tarragona Imatges de la restauració del mural verge del Carme del Serrallo, pintat l'any 2002 per Rubén Aguilar i Lluís Sánchez Abelló. Foto: Tjerk van der Meulen.
06/04/2022

La Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona se suma a la segona edició de la campanya d’streetart Som art urbà. Segons el conseller de Comerç, Dídac Nadal, aquesta iniciativa artística “modernitza Tarragona alhora que ens diferencia d’altres ciutats, i això és molt interessant pel comerç i el turisme”. Per a Nadal, “a més de dignificar els espais degradats de la ciutat, permet donar suport i visibilitat als artistes locals que embelleixen la ciutat amb els seus murals”. 

L’edició d’enguany contempla la rehabilitació de 24 espais degradats en punts estratègics comercials. Entre els punts on s’actuarà hi ha el mur del Serrallo —el primer art urbà de la ciutat—, així com mòduls, caixes transformadores, persianes i altres espais publicoprivats del centre de Tarragona a través de l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona. Un dels murs pintats més recentment és del Mercat de Torreforta, a càrrec de l’artista Maga Illustration. 

Pel que fa a la rehabilitació de mòduls i caixes transformadores del centre de Tarragona en total seran 10 comptadors, dels carrers principals com la Rambla Nova, el carrer Armanyà Reding i Cervantes, així com carrers secundaris però que a la vegada connecten amb el Mercat Central, Illa Corsini i Rambla Nova donat un impuls a l’hora d’ajuntar i unir la visibilitat dels carrers connexos. Aquesta tasca es realitzarà conjuntament amb l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona amb els quals ja es va comptar en la primera edició. “Estem molt contents amb la continuïtat d’aquesta campanya d’Art Urbà i els comerços estan molt satisfets amb els mòduls i murals que s’han pintat a les zones comercials perquè han donat molta vida i pot ser un bon reclam turístic”.

Pel que fa a la rehabilitació d’altres espais público-privats es contempla revalorar espais com un del carrer Girona, una caseta de la Rambla Nova i comptadors elèctrics com els ubicats al carrer Cervantes, Reding i plaça dels Carros.

Segells de reconeixement d'administració oberta