Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 Mercats de Tarragona desestima el projecte “Umbracle”

Mercats de Tarragona desestima el projecte “Umbracle”

Mercats de Tarragona desestima el projecte “Umbracle”

El Consell d’Administració de l’empresa de Mercats de Tarragona aprova per unanimitat desestimar la proposta guanyadora del concurs d’idees per humanitzar la plaça Corsini
Mercats de Tarragona desestima el projecte “Umbracle” Recreació virtual del projecte 'Umbracle' de l’estudi “SEA Arquitectos SLP.
13/04/2023

El Consell d’Administració de l’empresa de Mercats de Tarragona, reunit dijous a la tarda, ha aprovat per unanimitat desestimar de forma definitiva el projecte “Umbracle”, proposta guanyadora del concurs d’idees per humanitzar la plaça Corsini presentada pel despatx d’arquitectura SEA Arquitectos SLP.

Un cop el despatx d’Arquitectura va incorporar al projecte executiu les diferents modificacions sol·licitades pels departaments tècnics de l’Ajuntament, es desprèn el següent:

  • El cost del projecte ascendeix a 123.000 € més el cost de manteniment de 2 anys, molt per sobre dels 90.000 € plantejats inicialment.
  • La pèrgola ocupa espais del mercat de venda no sedentària que obligaria a la retirada de concessió administrativa d’alguns marxants, amb la corresponent indemnització.
  • La proposta de vegetació plantejada continua generant dubtes als tècnics municipals, en relació amb el seu manteniment i la seva superfície de plantació.
  • No es disposa de cap informe favorable de Bombers de la Generalitat i no queda justificat un clar accés a la plaça i al Mercat Central per part dels vehicles d’emergència.
  • Els departaments de Parcs i Jardins, Arquitectura i Enginyeria Civil de l’Ajuntament en van informar desfavorablement.

Per tot això, el Consell d’Administració de l’empresa de Mercats ha considerat la no conveniència tècnica i financera del projecte, pel que ha aprovat la seva desestimació.

El president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal, ha destacat: "tenint en compte les modificacions quant a emplaçament, alçada i dimensions del projecte inicial, com a conseqüència dels informes tècnics elaborats per tots els departaments competents, el Consell d’Administració de Mercats de Tarragona ha pres la decisió més lògica atès que, entre altres motius, el projecte definitiu no responia a les necessitats de la plaça i dels veïns i veïnes"

Segells de reconeixement d'administració oberta