Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 El consell d'administració de l'empresa de Mercats aprova encarregar un nou avantprojecte d'humanització de la plaça Corsini

El consell d'administració de l'empresa de Mercats aprova encarregar un nou avantprojecte d'humanització de la plaça Corsini

El consell d'administració de l'empresa de Mercats aprova encarregar un nou avantprojecte d'humanització de la plaça Corsini

Es tracta de la proposta “L’envelat”, presentada per NUA Arquitectes, Lligams i Elisenda Rosàs, i que va quedar en segona posició al concurs d’idees
El consell d'administració de l'empresa de Mercats aprova encarregar un nou avantprojecte d'humanització de la plaça Corsini Imatge virtual del projecte de NUA Arquitectes, Lligams i Elisenda Rosàs.
23/10/2023

El Consell d’Administració de l’empresa de Mercats de Tarragona ha acordat en la seva darrera sessió encarregar un nou avantprojecte d’humanització de la plaça Corsini als autors de la proposta “L’envelat”, la qual va quedar en segona posició al concurs d’idees que es va convocar inicialment. Així doncs, els estudis NUA Arquitectes, Lligams i l'arquitecta Elisenda Rosàs, seran els encarregats de desenvolupar la idea plantejada per tal de concretar-la en un avantprojecte dimensionat, que respongui a les necessitats tècniques i econòmiques, i que pugui ser adaptable a les necessitats de la plaça durant totes les èpoques de l’any.

La idea presentada de L’envelat i que ara serà desenvolupada, proposa donar llum i ombra a la plaça a través d’un envelat que a l’hivern desapareix i a l’estiu es desplega, amb seients lliures per als ciutadans i testos de vegetació amb plantes de la costa tarragonina.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç, Montse Adan, ha subratllat que “la Plaça Corsini és un eix vertebrador de la ciutat i la seva humanització ha de ser capaç de convertir la plaça en un espai més amable, sobretot en les temporades de més calor, i d’afavorir a que hi passin coses. La proposta de L’envelat parteix d’una idea funcional i adaptable que estem segurs que no només pot ser capaç de conviure amb l’activitat habitual del mercadet, fires i altres activitats, sinó també de reivindicar encara més la plaça Corsini com a punt de trobada de tarragonins i tarragonines durant tot l’any”.

Un cop l’avantprojecte sigui entregat, aquest haurà de ser informat pels serveis tècnics municipals de l’Ajuntament de Tarragona. La voluntat és poder desenvolupar el projecte al llarg de l’any 2024, sempre que la situació econòmica ho permeti.

Projecte desestimat

Cal recordar que la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat l’any 2021 va ser desestimat pel Consell d’Administració de l’Empresa de Mercats després de considerar finalment la no conveniència tècnica i financera del projecte. Segons el Consell, la proposta “Umbracle” no responia a les necessitats de la plaça i dels veïns i veïnes un cop realitzades les modificacions quant a emplaçament, alçada i dimensions del projecte inicial, com a conseqüència dels informes tècnics elaborats per tots els departaments competents.

Segells de reconeixement d'administració oberta