Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 El Mercat Central de Tarragona acull la donació solidària de la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana

El Mercat Central de Tarragona acull la donació solidària de la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana

El Mercat Central de Tarragona acull la donació solidària de la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana

Un xec de 825 € i més de 50 litres d’oli han estat lliurats al Banc dels Aliments
El Mercat Central de Tarragona acull la donació solidària de la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana Foto: David Oliete.
11/01/2024

Un any més, el Mercat Central de Tarragona ha acollit l’acte d’entrega de la donació solidària de la passada edició de la Fira de l’Oli nou DOP Siurana, celebrada a la plaça Corsini de Tarragona el dies 24 i 25 de novembre de 2023. Es tracta d’un xec de 825 € recollits gràcies al vermut solidari del dissabte de la Fira i de més de 50 litres d’oli d’oliva verge extra. Tots ells han estat lliurats al Banc d’Aliments.

L’acte de donació ha comptat amb la presència de la consellera de Comerç i presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan; el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran; el president del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, Josep Maria Solanes; i la directora del Mercat Central de Tarragona, Mònica Garcia.

Una edició solidària

La Fira de l’Oli nou DOP Siurana a Tarragona 2023 va coincidir un any més amb el Gran Recapte d’Aliments. El certamen està organitzat pel Consell Regulador de la DOP Siurana, Grup Unió i Mercats de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre. Durant dos dies, una destacada representació de la denominació d’origen protegida Siurana, que formen més de 5.000 pagesos i pageses representants de cinc comarques de Tarragona de les set que son territori DOP Siurana, van oferir l’oli nou.

La mostra, va assolir, un any més, una gran participació i èxit de vendes. Durant la Fira es van desenvolupar activitats lúdiques i culturals per aprendre/conèixer, jugar, degustar i posar a prova els sentits, en definitiva cultura de l’oli per a tothom i, amb una vessant solidària

Una edició més i ja en van vuit, la Fira de l’Oli nou de Tarragona va ser solidària amb el Gran Recapte del Banc dels Aliments. La recaptació del vermut del dissabte, un tastet elaborat per DEVITECA i acompanyat d’un gotet de vermut, s’ha lliurat íntegrament al Banc dels Aliments: 825 €. Aquesta iniciativa des de l’inici compta amb la col·laboració dels vermuts de la cooperativa de Montbrió del Camp (Montebrione) i d’Unió Origen (Or del Camp), i el suport del Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre en el muntatge i repartiment.

També s’han lliurat al Banc d’Aliments els lots d’oli d’oliva verge extra dels sortejos que no han estat recollits, 30 litres, i oove que ha cedit el CR i alguna cooperativa 24,5 litres més.

Segells de reconeixement d'administració oberta