Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 Els Mercats de Tarragona celebraran el Nadal amb activitats tradicionals i solidàries

Els Mercats de Tarragona celebraran el Nadal amb activitats tradicionals i solidàries

Els Mercats de Tarragona celebraran el Nadal amb activitats tradicionals i solidàries

El gran sorteig de Nadal i el de Reis, les accions amb torrons Virginias als Mercadets, la Fira de Nadal i els actes més tradicionals seran els protagonistes del Nadal als mercadets de la ciutat
Els Mercats de Tarragona celebraran el Nadal amb activitats tradicionals i solidàries Foto: Jesús Bielsa.
27/11/2023

Un any més els Mercats de Tarragona es preparen per viure el Nadal. Enguany ho faran amb un conjunt d’activitats programades durant les properes setmanes al Mercat Central, al Mercat de Torreforta, als Mercadets de la ciutat i a la Rambla Nova. Una programació d’actes que integra les tradicionals iniciatives nadalenques amb propostes per a tots els públics amb l’objectiu que els Mercats de Tarragona tornin a ser punts neuràlgics d’aquestes festes de Nadal. 

La presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, destaca que “volem que tota la ciutat visqui aquest Nadal amb il·lusió, és la campanya comercial més important de l’any i els mercats i mercadets municipals són una peça clau des del punt de vista social, i com a comerç de proximitat proveïdors de productes de temporada, frescos i saludables”. “Estem molt contents de l’ampli programa d’activitats d’enguany amb propostes per a tots els públics i sense oblidar els actes tradicionals i solidaris”. 

Gran Sorteig de Nadal i de Reis al Mercat Central 

El Gran Sorteig de Nadal es consolida i se sortejaran 100 € diaris en vals de compra al mercat des de l’11 de desembre fins el 5 de gener. I la novetat d’enguany és el Gran Sorteig de Reis on els participants podran guanyar capses regal de Catalunya Fentpaís, entrades a PortAventura World, experiències gastronòmiques en restaurants de la ciutat, calendaris de Joan Turú i Míriam Tirado i alguna sorpresa més. 

Tots els paradistes distribuiran cada dia butlletes de participació entre les compres fetes als seus establiments, les quals caldrà dipositar a la urna del Mercat Central. Cada dia es comunicarà el nom de la persona guanyadora de la jornada.

El Pare Noel, fullets i l’Home dels Nassos al Mercat Central 

El dijous 21 de desembre de 17 a 20 h, el Pare Noel i els fullets faran una passejada a l'interior del Mercat, i els més petits es podran apropar i entregar la seva carta i fer-se una fotografia amb el Pare Noel.

I el dimecres 27 de desembre el Mercat Central us convida a buscar a l’Home dels Nassos de Tarragona que estarà ubicat dintre de l’edifici. Entre les persones participants que es facin una fotografia i la publiquin a xarxes socials se sortejaran dos tortells de reis. 

Gran sorteig al Mercat de Torreforta

Enguany es realitzarà diàriament el tradicional sorteig de cistelles, des del 9 fins al 23 de desembre. I cada dia es sortejarà un lot nadalenc, una garrafa de 5 litres d’oli DOP Siurana i un lot selecció de la DO Tarragona. 

Una de les novetats d’enguany és el Gran Sorteig de Reis al Mercat de Torreforta on se sortejaran 365 vals de descompte de 4 € cadascun. Tots els paradistes i locals comercials distribuiran cada dia butlletes de participació entre les compres fetes als seus establiments, les quals caldrà dipositar a les urnes ubicades a l'interior i exterior del mercat. El dia 6 de gener es comunicaran els premiats a través de les xarxes socials del Mercat de Torreforta. 

I el Mercat de Torreforta acollirà l’exposició "Negoci a les fronteres: militarització dels espais migratoris", del 27 de desembre i fins al 5 de gener. 

Tradició i solidaritat 

Els Mercats de Tarragona també comptaran amb els actes més tradicionals. A l’encesa de llums del passat divendres a l’interior del Mercat Central, s’afegeix la tradicional exposició de pessebres de l’Associació Pessebrista de Tarragona al Mercat Central amb figures dels germans Castells i Daniel José.

El Mercat de Nadal, una de les fires més icòniques de l’època nadalenca, va obrir les seves portes el divendres 24 de novembre i fins el 23 de desembre al tram central de la Rambla Nova. Una selecció de parades ofereixen els articles nadalencs més tradicionals, com pessebres, figures, verd i artesania. 

Col·laboració amb el Banc d’Aliments 

Al Mercat Central i el Mercat de Torreforta s’instal·len tòtems digitals perquè la ciutadania pugui fer donacions de diners amb targeta de crèdit. D’aquesta manera, quan el Banc d’Aliments necessiti comprar producte fresc ho podrà fer directament adquirint el necessari a les parades dels Mercats Municipals. Aquests tòtems estaran disponibles des de el 27 de novembre fins el 6 de gener. 

Aquest innovador sistema ‘Ningú Sense la Seva Ració Diària’ està desenvolupat sobre una plataforma blockchain, la qual rastreja cada transacció augmentant la seguretat i verificant que la donació arribi a l'entitat social. 

Alimenta el teu tió als Mercadets de Tarragona 

En el marc de les festes nadalenques i per primera vegada, l’empresa Mercats de Tarragona proposa l’acció de dinamització ‘Alimenta el teu tió de Nadal als Mercadets de Tarragona’. És una iniciativa que convida a la ciutadania a visitar alguns dels mercadets de la ciutat amb el tió de Nadal, comprar productes locals i de proximitat i, gràcies a la col·laboració amb l’empresa Virginias, Torrons i Xocolates des de 1932, s’obsequiarà amb un torró als primers cinquanta clients.

  • Divendres 1 de desembre, a partir de les 10.30 h al Mercadet de Sant Pere i Sant Pau
  • Dissabte 2 de desembre, a partir de les 10.30 h, al Mercadet de La Móra 
  • Dissabte 9 de desembre, a partir de les 10.30 h, Mercadet de la plaça del Fòrum a partir de les 10.30 h. 

Recollida de comandes

Els dies 23 i 24 de desembre, les parades Carns Bertran i Carnisseria Virgili del Mercat Central, instal·laran el tradicional punt exterior de recollida de comandes.

Horaris i dies d’obertura especials

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta obriran el diumenge 24 de desembre, en horari de 8.30 a 14 hores.

Per últim, en el marc dels dies festius de Nadal es realitzaran canvis en els horaris habituals dels mercadets de la ciutat: 

  • Dimecres 6 de desembre: s’anul·la el mercadet del Fòrum 
  • Divendres 8 de desembre: els mercadets de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador i Sant Quadrat es traslladen al dijous 7 de desembre. 
  • Dimarts 26 de desembre: s’anul·la el mercadet de Corsini 
  • Dimecres 6 de gener: s’anul·la el mercadet de Torreforta, de la Pagesia a la plaça dels Carros, Fòrum i el mercadet de La Mora. 
Segells de reconeixement d'administració oberta